Formule 1

FIA-president Mohammed Ben Sulayem: "Ik ben blij dat we Maserati mogen verwelkomen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2022 13:55 • Print artikel

Maserati keert terug in de motorsport, nadat CEO Davide Grasso de plannen bevestigd heeft om in de Formule E te stappen. Het merk van luxe sportwagens stapt in op het moment dat de derde generatie auto’s geďntroduceerd wordt in het kampioenschap in 2023.

Maserati

Het is voor het eerst sinds het MC12-project, waarmee Maserati in de GT1 racete, dat het merk terug is in de autosport. Maserati maakt onderdeel uit van de Stellantis automotive group, waarvan ook DS Automobiles onderdeel is. Dit merk is al actief met DS Techeetah in de elektrische raceklasse. De stap komt met een reeks van elektrische straatauto’s die het merk op de markt gaat brengen. Deze auto’s komen onder de naam Folgore (Italiaans voor bliksem) op de markt.

CEO Davide Grasso is erg trots dat ze in de Formule E gaan stappen en daarmee terug zijn in de internationale motorsport. “In de race voor meer prestatievermogen, luxe en innovatie, is de Folgore onweerstaanbaar en de meest pure uitdrukking van Maserati”, vertelt Grasso. “Dat is waarom we besloten terug te keren in het racen in het FIA Formule E wereldkampioenschap, het ontmoeten van onze klanten in de stadscentra van de wereld, om de drietand vooruit te brengen in de toekomst.”

Maserati heeft nog niet bekend gemaakt of het als fabrieksinschrijving gaat deelnemen of een partnerschap met een bestaande partij aan zal gaan. De komst van het Italiaanse merk is een opsteker voor de Formule E, nadat Audi en BMW dit jaar niet terugkeren in het kampioenschap en Mercedes aan het einde van het seizoen vertrekt.

Jean-Marc Finot, Senior VP, STELLANTIS Motorsport: “Het is een groot genoegen voor STELLANTIS Motorsport om een rol te spelen bij de terugkeer van Maserati in de racerij. Maserati Formula E is voor ons een technologisch laboratorium om de ontwikkeling van zeer efficiënte elektrische aandrijflijnen en intelligente software voor onze straatauto’s te versnellen. De Formule E is hiervoor het perfecte kampioenschap en we zijn erg trots dat we het eerste Italiaanse merk zijn dat meedoet.”

Jamie Reigle, CEO, Formule E: "Ook wij zijn verheugd dat Maserati het Gen3-tijdperk van het ABB FIA Formula E World Championship betreedt en een bepalende rol gaat spelen bij het vormgeven van de toekomst van de autosport. De Formule E racet in het hart van de meest iconische steden ter wereld en wordt hartstochtelijk gevolgd door een vooruitstrevend publiek. Onze miljoenen fans over de hele wereld kijken ernaar uit om Maserati op de grid te zien verschijnen als een van 's werelds elite elektrische automerken."

Mohammed Ben Sulayem, FIA-president: “Ik ben blij dat we Maserati mogen verwelkomen in de Formule E voor seizoen 9. Dat zo’n iconisch merk met een enorme geschiedenis in de autosport zich verbindt aan dit kampioenschap, getuigt van het overweldigende vertrouwen in de toekomst van het ABB FIA Formula E World Championship. De nieuwe Gen3 eenzitter wordt het toppunt van duurzaamheid, technologie en prestaties.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS