Formule 1

FIA-president Jean Todt hoopt op een normaal 2021: "Het hangt geheel af van de situatie in verschillende landen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 augustus 2020 13:30 • Print artikel

FIA-president Jean Todt hoopt dat er in 2021 een normaal Formule 1-seizoen verreden kan worden. Dit jaar is door het Coronavirus een bijzonder jaar geworden. In Melbourne werd het weekend afgeblazen en het was uiteindelijk juli, voordat de motoren weer gestart werden. Dat hoopt de Fransman volgend jaar niet meer mee te maken.

Jean_Todt_FIA_President RX foto Peter Vader

“We werken aan een plan voor het 2021-seizoen”, aldus Todt tegen Speed Week. “Het basis framework bestaat uit een normaal proces zoals dat in 2019 plaatsvond en gepland was voor 2020. Formule One Management werkt aan een traditioneel plan, maar we moeten ons ook bewust zijn dat we niet weten of het gaat werken. Het hangt geheel af van de situatie in verschillende landen.” Hiermee doelt de FIA-president op de omstandigheden vanwege het Coronavirus in de verschillende landen over de hele wereld.

“We kunnen ergens een Grand Prix plannen, maar op een gegeven moment kan een land besluiten dat het niet gepast is om nog langer een sportief evenement te houden of dat er een quarantaine is als je binnenkomt of vertrekt”, aldus de Fransman. “We moeten daarom flexibel blijven met het 2021-programma. Helaas, ben ik ervan overtuigd dat we de pandemie volgend jaar nog niet achter ons hebben gelaten.”

De oplossing van Liberty Media om naar alternatieve circuits te kijken, zoals Mugello, Imola, Nürburgring en Portimao, is volgens Todt juist een goede optie. “Van onze kant is er slechts één regel: dat het betreffende circuit een zogenaamde Grade 1-goedkeruing heeft”, aldus de FIA-president.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS