Formule 1

FIA-president Ben Sulayem prijst Aston Martin, maar sneert onhandig naar Ferrari: "Ze winnen ook niet"

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 januari 2023 09:00

Het team van Aston Martin kende een lastig seizoen in de Formule 1. Na een ronduit belabberde eerste seizoenshelft krabbelde het Britse team enigszins uit een donker gat en kwamen de resultaten geleidelijk aan naar hen toe. Teameigenaar Lawrence Stroll heeft grote doelen voor ogen en veegt deze dan ook niet onder het tapijt. Mohammed Ben Sulayem, de president van de FIA, is onder de indruk van de passie en ziet Aston Martin in de toekomst meestrijden om de prijzen in de koningsklasse. In zijn poging het team van Aston Martin moed in te praten, haalt de president flink uit naar het team van Ferrari.

Ben Sulayem

Het grote doel van Lawrence Stroll in de Formule 1 is meestrijden met de grootste namen uit de sport. De Canadese multimiljardair investeert een hoop geld in het team en stop uiteraard geen geld in een bodemloze put. De vader van coureur Lance hoopt snel resultaat te zien bij het team. Fernando Alonso komt het team komend seizoen versterken en ook de Spanjaard gelooft in het project van de Canadees.

Ben Sulayem ziet het Aston Martin-project graag slagen. Bij Motorsport.com vertelde de man uit de Emiraten het volgende: “Ze investeren er flink in. Ze zijn op weg daarnaartoe. Ze hebben ook nog eens een bekwame coureur in de persoon van Fernando onder contract staan."

Ook Ben Sulayem snapt dat enkel geld pompen in het project niet altijd helpt. Daarbij sneert de FIA-president in een bijzin naar het team van Ferrari: "Winnen is heel erg gecompliceerd, kijk bijvoorbeeld maar eens naar het team van Ferrari. Ze winnen ook niet, maar dat komt niet doordat ze langzaam zijn. Het is misschien wel een stukje management, betrouwbaarheid of een beetje van allebei. Lawrence probeert dingen met het team. Hij trekt een nieuwe coureur en nieuw personeel aan. Dat is belangrijk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS