Formule 1

FIA onthult bezorgdheid over de rol van Max Verstappen in de nasleep van de Hamilton-clash

Uitgegeven door Peter Vader • 19 juli 2021 05:12 • Print artikel

Ian Roberts, medisch redding coördinator van de FIA, heeft onthuld dat het team bezorgd was over Max Verstappen nadat hij met zijn Red Bull van de baan was geschoten tijdens zijn eerste ronde-incident bij de Britse Grand Prix. Verstappen kwam in Copse in botsing met Lewis Hamilton, toen de twee rivalen van het F1-kampioenschap duelleerden om de leiding in de race op Silverstone, met als hoogtepunt dat de Red Bull-coureur een botsing van 51G met de bandenbarrières kreeg.

Max Verstappen in het zwart

Een nare scène uit een film
Nadat hij Verstappen had bijgestaan, verklaarde Roberts dat de Nederlandse coureur "op zijn zachtst gezegd een beetje buiten adem was" en dat hij zijn RB16B "met een beetje hulp" verliet. Na een eerste controle in het medisch centrum van het circuit werd Verstappen vervolgens naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht voor verdere scans en tests. Roberts beschreef het tafereel toen hij naderbij kwam, in gesprek met Sky Sports F1 aldus: "Toen we de hoek om kwamen en het gigantische tv-scherm zagen, leek het alsof we naar een nare scène uit een film keken.

Enorme impact
"Gelukkig was het geen filmscene met nare afloop, maar het was duidelijk nog steeds een ongeluk met een behoorlijk indrukwekkende impact. We hebben hem zo snel mogelijk beoordeeld terwijl hij nog in de auto zat, maar hij wilde er natuurlijk uit. We hebben geprobeerd hem wat te laten ontspannen omdat hij daar weg wilde. We wilden gewoon weten hoe hij was en de middelen krijgen om hem naar het medisch centrum te brengen voor beoordeling."

Hersenschudding?
Roberts sloot niet uit dat Verstappen een hersenschudding zou oplopen en voegde eraan toe: "We houden er altijd rekening mee. Dat proberen we graag uit te sluiten, maar dat staat altijd voorop, ook al lijkt het alsof dat niet zo is, daar houden we heel erg rekening mee."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS