Formule 1

FIA onderzoekt 'Groene Red Bull', Aston Martin krijgt groen licht voor upgrades

Uitgegeven door Bart • 20 mei 2022 14:15 • Print artikel

De FIA heeft deze week op dinsdag en woensdag in Silverstone onderzoek gedaan naar de upgrades van Aston Martin. Het team van Lance Stroll en Sebastian Vettel heeft groen licht gekregen om met de nieuwe versie van de AMR22 te rijden. Dat meldt het Duitse Auto, Motor und Sport vrijdag. Op donderdag werd de bolide van Aston Martin al gekscherend omgedoopt tot de groene Red Bull, aangezien de auto veel gelijkenissen met de auto van Max Verstappen vertoont. Onder meer de sidepots en de vloer lijken op die van Red Bull.

Aston Martin


Aston Martin kende een lastige start van het nieuwe motortijdperk in de Formule 1. Net als de coureurs van Mercedes hadden Stroll en Vettel veel last van het stuiteren van de auto. Technisch directeur Andy Green koos ervoor om terug te grijpen naar de B-versie die vanaf november is ontwikkeld. Op basis van de CAD-bestanden is door de FIA geconstateerd dat de B-versie volledig zelf is ontworpen en dat het geen kopie van Red Bull is.

De link naar Red Bull was snel gelegd, omdat de afgelopen maanden diverse medewerkers de stap naar Aston Martin hebben gemaakt. Dat geldt onder meer voor hoofd aerodynamica Dan Fallows, maar hij mocht pas in april voor Aston Martin aan de slag. Om die reden kon hij niet aan de basis van het kopiŽren van Red Bull hebben gestaan. Na onderzoek is dus ook gebleken dat daar geen sprake van is.


 

Babe-box

Xtra

COLUMNS