Formule 1

FIA gaat na beschuldigingen van Mercedes een onderzoek doen naar de flexibele achtervleugel van Red Bull

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 mei 2021 12:30 • Print artikel

De FIA heeft gereageerd op de beschuldigingen van Mercedes. Lewis Hamilton zei nadat hij achter de bolide van Max Verstappen reed, tijdens het Grand Prix-weekend in Spanje, dat Red Bull een ‘flexibele’ achtervleugel heeft. Volgens Christian Horner is het geen probleem en voldoet de vleugel volledig aan de eisen van het overkoepelende orgaan. De FIA lijkt nu toch actie te ondernemen. De technisch directeur van de organisatie heeft een brief aan de teams geschreven, om ze te waarschuwen voor onderdelen die een ‘excessieve doorbuiging’ hebben.

Max Verstappen F1

“Wij zijn ons er van bewust geworden dat in sommige gevallen, waarbij de ontwerpen, die voldoen aan de eisen, toch een buitensporige buiging vertonen, wanneer de auto’s bewegen”, aldus Tombazis.

Volgens de Griek kan de doorbuiging zorgen voor een significante invloed op de aerodynamische prestaties van de auto. “We kijken naar afwijkend gedrag van de vervorming van de achtervleugel”, vervolgt de technisch directeur. “Mochten we kenmerken waarnemen die duiden op het uitbuiten van dit gebied, dan gaan wij verdere tests rond de belasting van het buigen invoeren.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS