Formule 1

FIA er op gewezen dat Ferrari en Mercedes de COVID-19 protocollen doorbroken hebben

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 juli 2020 07:15 • Print artikel

De FIA is er op gewezen dat zowel Ferrari als Mercedes de COVID-19 protocollen hebben doorbroken. In de paddock zijn de teams en andere groepen zodanig georganiseerd dat ze in hun eigen bubbel moeten blijven, zonder dat er contact is met de buitenwereld. Het is een van de strikte maatregelen die zijn getroffen.

Valtteri Bottas

Zelfs buiten het circuit moeten de teams binnen de eigen sociale cluster blijven. Er zijn geen belemmeringen voor groepen om te reizen, zolang ze maar binnen de eigen cluster blijven. Dit is wat zowel Charles Leclerc en Valtteri Bottas doorbroken hebben. Beide coureurs zijn terug naar huis gegaan tussen de twee Grands Prix op de Red Bull Ring.

Leclerc en Bottas zetten hun activiteiten op de sociale media, maar er was geen indicatie dat Bottas buiten de bubble van het team was gestapt. Overigens zegt Bottas niets verkeerd gedaan te hebben, omdat hij niet buiten de bubbel is geweest, terwijl hij terugging naar Monaco en daar verbleef.

“Ik heb uitgezocht of het toegestaan is om terug te gaan en ja dat is het”, reageert de Fin op de beschuldigingen tegenover F1i. “Natuurlijk maakt het niet uit of ik met dezelfde mensen in dezelfde bubbel blijf, of ik hier of terug thuis in Monaco ben. Dus ik besloot om terug te gaan, omdat we in Europa zijn en reizen behoorlijk kort is. Dus er is geen extra stress door het reizen. Ik wilde de drie dagen thuis besteden. Ik dacht dat het erg mooi was, het gevoel om weer opgeladen te zijn voor het weekend. Dus denk ik dat het vanaf onze kant een goede beslissing was en ik begreep wat te doen, wat voor mij werkt, wat ik wil doen tussen de races en vanuit veiligheidsoogpunt is er geen verschil. Het zijn nog steeds dezelfde mensen waar ik hier mee omga.”

Leclerc werd op de sociale media gezien, terwijl hij met vrienden en fans in Monaco was. De Monegask droeg ook geen masker. Het verhaal gaat dat de FIA beide teams gaat aanschrijven en wijst op de waterdichte restricties en dat de Code of Conduct nageleefd moet worden. Bij Ferrari is het trouwens al de tweede overtreding van het protocol. Sebastian Vettel liep vorige week zonder masker tijdens de Oostenrijkse Grand met Red Bull-teamleden Christian Horner en Dr. Helmut Marko. Overigens reageerde Leclerc dat hij vertrouwt op de meerdere tests om zichzelf groen licht te geven om terug te keren naar het prinsdom.

“Ik kwam inderdaad thuis”, zegt de Ferrari-coureur. “Aan de andere kant, ik ben twee keer getest voordat ik terugging. Dus in twee dagen, twee keer getest en duidelijk negatief. En dat is het. Ja, ik ging terug voor twee dagen en daarna deed ik twee tests om zeker te zijn van het resultaat.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS