Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FIA WEC verwacht seizoen in Sebring te openen: "Behalve als de Amerikaanse regering over een maand besluit..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 januari 2022 13:34 • Print artikel

Het FIA World Endurance Championship heeft er alle vertrouwen in dat de 1.000 Mijl van Sebring in de Verenigde Staten doorgaat. WEC-directeur Frederic Lequien verwacht dat, ondanks de toenemende aantallen Covid-19 besmettingen gedurende de maand december in Florida.

WEC Sebring USA

"Er is geen reden tot paniek. We hebben er alle vertrouwen in dat Sebring doorgaat", aldus Lequien tegenover het Engelse Autosport. "We hebben geen specifieke waarschuwingen, alleen wat kleine vertragingen in het transport. Dat is overal ter wereld hetzelfde, maar niets dat het evenement in Sebring in gevaar kan brengen.”

Lequien vergelijkt de situatie van de 1.000 Mijl van Sebring van vorig jaar, toen het WEC voor het tweede jaar oprij moest annuleren: "Een jaar geleden was het gemakkelijk om een beslissing te nemen, want met de gesloten Amerikaanse grens was het bijna onmogelijk om daarheen te gaan. Nu hebben we groen licht. Vergeleken met vorig jaar is er geen reden tot ongerustheid, behalve als de Amerikaanse regering over een maand besluit dat alles dicht gaat."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS