Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FIA WEC stelt Portimão uit; 6 Uur van Spa is nu de start van het seizoen: "Situatie rond de pandemie is..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 maart 2021 21:34 • Print artikel

De openingsrace van het FIA World Endurance Championship stond gepland voor april, maar is uitgesteld naar juli. Daarmee wordt Spa-Francorchamps zowel de gastheer van The Prologue en de openingsrace van het seizoen. De beslissing is genomen na een bijeenkomst van de FIA World Motor Sport Council vanwege de onzekerheden die nog om Covid-19 hangen, zoals reisrestricties, waardoor de komst van teams naar Portugal lastig is.The Prologue gaat nu verreden worden van 26-27 April, wat een mooie eer is voor het 100-jarig bestaan van het Circuit Spa-Francorchamps. Het is overigens de eerste keer dat de pre-seizoen test in België wordt gehouden. De 6 uur van Spa wordt een paar dagen later gehouden op 1 mei. De 8 uur van Portimão gaat plaatsvinden in het weekend wat oorspronkelijk gepland stond voor de 24 uur van Le Mans. Dat is het weekend van 12-13 juni.

Eerder kondigde de ACO al aan dat de 24 uur van Le Mans gehouden gaat worden in het weekend van 21-22 augustus, waardoor ze hopen publiek te kunnen toestaan. Alle wijzigingen zijn gemaakt met instemming van de ACO, FIA en de lokale organisatoren. De laatste twee ronden in Japan en Bahrein blijven ongewijzigd.

“Doordat de situatie rond de pandemie zich voorzet, moeten we extreem flexibel zijn bij het nemen van beslissingen”, reageert ACO-president Pierre Fillon. “We passen ons continu aan, aan de overheidsbeslissingen, vooral de restricties voor het reizen tussen landen. Volgend op discussies met de WEC-deelnemers hadden we geen keuzen om de start van het seizoen te vertragen. We hebben gemanaged om alle ronden op de kalender te houden, wat de nummer één prioriteit is. We kijken nu vooruit naar de openingsrace in mei in Spa en het zien van de hypercars die voor de eerste keer vechten op de baan.”

FIA WEC-directeur Frédéric Lequien wil vooral alle betrokken partijen danken. “Ik wil de teams, leveranciers, partners en de FIA, de circuit organisatoren Portimão en Spa-Francorchamps, de LMEM-teams en vele anderen danken voor hun samenwerking, in wat doorgaat als een lastige tijd voor iedereen”, aldus de Fransman. “De nieuwe datum voor Portimão geeft ons een betere kans om fans toe te staan aanwezig te zijn en we zijn er zeker van dat een verandering in het schema in het voordeel is van alle betrokkenen.”

Ben jij al gratis lid van het RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS