Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FIA WEC-races Portimão en België achter gesloten deur: "Gezien de doorlopende beperkingen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 februari 2021 12:20

De eerste twee wedstrijden van het FIA World Endurance Championship, in Portimão en Spa-Francorchamps, worden achter gesloten deuren verreden. Dit vloeit voort uit de richtlijnen van de gezondheid- en veiligheidsorganisaties rondom de Coronapandemie, het WEC en de lokale organisatoren in beide landen. De beslissing is ook genomen nadat er overleg met de ACO en de FIA had plaatsgevonden. Het belangrijkste voor de organisatie is de gezondheid van deelnemers, partners en bezoekers. Fans kunnen de wedstrijden vanuit huis volgen en slechts een beperkte hoeveelheid media wordt ter plekke toegestaan om het evenement te verslaan.

Spa_Francorchamps_Eau_Rouge

“Gezien de doorlopende beperkingen van Covid-19 en het volgen van het lokale advies in zowel Portugal als België, hebben we besloten om de eerst twee races van het seizoen achter gesloten deur te houden”, aldus FIA WEC-directeur Frédéric Lequien. “Helaas blijven er te veel zorgen over de publieke gezondheid en veiligheid. We willen alle betrokkenen danken voor hun niet aflatende steun en we gaan door om de actie van het sportscarracen naar het thuis van onze fans te brengen via de verschillende TV-kanalen, de officiële FIA WEC-app en via onze sociale mediakanalen.”



Ben jij al gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS