Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FIA WEC opgeschrikt door COVID-19! Teamgenoot Ho-Pin Tung legt mogelijk positieve test af

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 augustus 2020 07:56 • Print artikel

In de Formule 1 werd Sergio Peréz positief getest op Corona, zo heeft het FIA World Endurance Championship ook te maken met een verdacht geval, nu het kampioenschap met de 6 uur van Spa wordt opgestart. Gabriel Aubry van Jackie Chan DC Racing heeft een mogelijke positief test afgeleverd. De coureur is inmiddels in zelf-isolatie gegaan in afwachting op de uitslag van de tweede test. De Fransman deelt de auto met Ho-Pin Tung.

Jackie Chan coureurs Abrey, Stevens en Tung
“Volgende op de diepgaande gezondheidsprotocollen en testen voorafgaande aan de herstart van de FIA World Endurance Championship op het circuit van Spa-Francorchamps, is Gabriel Aubrey van de nr. 37 auto, waarvan de operatie bij Jota Sport ligt, geďdentificeerd als mogelijk positief op COVID-19”, aldus een statement van de FIA World Endurance Championship.

“De isolatie is in overeenstemming met de gegeven instructies bij de relevante publieke gezondheid autoriteiten, het WEC en de COVID-19 medisch gedelegeerde van het circuit van Spa-Francorchamps en zij gaan door met de procedure die gemandateerd is door deze autoriteiten.”

“Met assistentie van de FIA, de organisatoren, lokale gezondheidsorganisaties, het WEC en de COVID-19 medisch gedelegeerde, wordt een volledige ‘track and trace’ initiatief gehouden en alle nauwe contacten zijn geďdentificeerd en zoals vereist in quarantaine gebracht tot de resultaten van de PCR-testen die uitgevoerd zijn, bekend zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS