Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FIA WEC in 2022 niet terug naar acht races: "Het is niet een vraag van budget"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 juni 2021 11:50 • Print artikel

Het FIA World Endurance Championship gaat in 2022 niet terug naar het acht races tellende schema. Hierbij wordt de impact van Covid-19 in ogenschouw genomen, zo heeft de directeur van het kampioenschap bekend gemaakt. Pierre Fillon de president van de ACO, en de directeur van het kampioenschap Frederic Lequin geloven dat 2022 te vroeg komt om weer acht races te houden. Zij zeggen dat het gereduceerd blijft tot zes races vanwege de pandemie of dat er een uitbreiding naar zeven plaatsvindt.

FIA WEC
“Door de Covid-situatie en de economische situatie als gevolg van Covid, denk ik dat het te vroeg is om te bedenken dat we terug naar acht races gaan”, verklaarde Fillon tegenover het Engelse Autosport. “Ik denk dat het er zes of zeven gaan zijn. We bespreken dat.”

Extra races worden naar verwachting in Europa gehouden. Lequin voegt daar aan toe dat het niet alleen om geld draait. “Het is niet een vraag van budget, het is een vraag van hoe we de kalender veilig kunnen maken met de reisbeperkingen”, aldus de WEC-directeur. Wanneer gevraagd wordt of Silverstone mogelijk terugkeert op de kalender, reageert Fillon: “Alles ligt open. Silverstone is een fantastische plek.”

Daarbij ziet de Fransman geen beperkingen door de Brexit. Daarentegen is ook Portimao een optie, het circuit waar dit jaar voor het eerst gereden wordt. “Het is een mooie plek, een mooie baan. De coureurs houden van de plek en het is Europa”, legt de ACO-president uit over het Portugese circuit. Vooralsnog wordt een terugkeer naar Sebring uitgesloten, nadat men vorig jaar de race annuleerde.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS