Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FIA WEC-deelnemerslijst 2021 onthuld met een record aantal van 33 teams

Uitgegeven door Peter Vader • 21 januari 2021 19:04 • Print artikel

De deelnemerslijst voor het FIA World Endurance Championship 2021 bevat 33 deelnemende teams voor het hele seizoen uit 12 verschillende landen plus een recordaantal teams die strijden in zowel de LMP2- als de LMGTE Am-categorieën. FIA WEC seizoen 9 luidt het begin in van een opwindend nieuw tijdperk voor enduranceraces met de introductie van de categorie Hypercar. Toyota heeft zijn Hypercar-uitdager voor 2021 al onthuld, met Peugeot die in 2022 zal volgen en Porsche en Audi kort daarna.

WEC season 9 2021


Ondertussen ziet de WEC-deelnemerslijst voor 2021 er buitengewoon veelbelovend uit met een sterke vertegenwoordiging van de fabrikanten, teams van wereldklasse en een indrukwekkende selectie coureurs uit alle disciplines van de autosport. De kwaliteit van de inzendingen in alle vier de categorieën, die bijna gelijk verdeeld is over prototypes en GTE's, zorgt voor non-stop actie en entertainment gedurende het hele seizoen van zes ronden.

Klik hier voor de volledige inschrijvingslijst.

In de onderstaande video komen alle deelnemers van het kampioenschap voorbij:Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Youtube RaceXpress 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS