Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

FIA WEC annuleert 6 uur van Fuji en rijdt twee keer in Bahrein: "Reisrestricties en logistieke problemen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 juli 2021 09:00 • Print artikel

De Japanse wedstrijd van het FIA World Endurance Championship is afgelast, waardoor de 6 uur van Fuji dit jaar ontbreekt in het kampioenschap. Deze wordt vervangen door een dubbele race in Bahrein. Daarmee wordt het FIA WEC afgesloten met twee keer een zes uursrace in het Midden-Oosten.

FIA WEC

De eerste race wordt op 30 oktober verreden, gevolgd door de tweede race op 6 november. De race in Japan is afgelast door de Covid-19 pandemie. De reisbeperkingen naar Japan maakt het lastig voor de teams en personeel om daar te komen. Twee races in Barhein leek de organisatie van het FIA WEC daarom het meest haalbaar. In de komende weken worden meer details bekend gemaakt.

“De huidige instabiliteit vraagt om aanpassingsvermogen”, aldus de president van de ACO, Pierre Fillon. “Door brede consultatie, gezien de gezondheidssituatie, gaan we niet naar Fuji. Een vervangende ronde wordt in Bahrein gehouden. Mijn diepste dank aan het Japanse organisatieteam die er alles aan gedaan hebben om het evenement door te laten gaan. We kijken er al naar uit om het in de komende jaren vast te zetten.”

Ook de directeur van de FIA WEC vindt het spijtig dat de race niet doorgaat. “Het is spijtig dat er geen andere keuze is dan het annuleren van het Japanse deel van het wereldkampioenschap door de doorlopende lastigheden met de pandemie, waaronder reisrestricties en logistieke problemen”, aldus FIA WEC-directeur Frédéric Lequin. ”We hebben daarom besloten om Fuji te vervangen met een andere race in Barhein, waarvan we geloven dat het de veiligste optie is voor iedereen. Ik wil gebruik maken van de gelegenheid om Fuji International Speedway’s president Mr. Eijiro Haraguchi, en zijn gehele team, te danken voor de excellente samenwerking en we kijken er naar uit om in de toekomst terug te keren. Tegelijkertijd wil ik onze dank uitdrukken aan Sjeik Salman en zijn team om twee keer gastheer te zijn dit seizoen. Ze geven ons altijd een warm welkom en ik heb het vertrouwen dat de dubbele race in Bahrein een ideale oplossing is in het huidige klimaat.”

In Bahrein willen ze graag het kampioenschap helpen met een dubbele race, aldus Sjeik Salman bin Isa Al Kahlifa, de directeur van het Bahrein International Circuit. “Het is ons een groot genoegen om in staat te zijn gastheer te zijn van twee races van de FIA World Endurance Championship”, aldus de sjeik. “In de afgelopen maanden hebben we getoond in staat te zijn om op een veilige manier gastheer te zijn van verschillende evenementen en we willen het WEC danken voor het vertrouwen wat ze weer in ons tonen.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS