Formule 1

FIA maakt cruciale regelwijziging die deur kan openzetten voor vroege komst Kimi Antonelli F1

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 juni 2024 13:50

De FIA heeft de regels aangepast die bepalen wanneer een coureur een F1-superlicentie kan krijgen. Daardoor Kimi Antonelli nog voor zijn achttiende verjaardag zijn debuut kan maken in de F1.

Kimi Andrea Antonelli F1


Onlangs kwam aan het licht dat Mercedes F1-kandidaat Kimi Antonelli, momenteel bezig aan zijn eerste seizoen in de Formule 2, een aanvraag voor een superlicentie had ingediend.

Antonelli wordt achttien in augustus 2024, dus de dispensatieaanvraag zou zijn gedaan om de Italiaanse jongeling voor augustus in een F1-stoeltje te krijgen.

Tijdens de bijeenkomst van de FIA World Motor Sport Council deze week zijn er echter wijzigingen aangebracht in de International Sporting Code (ISC) waardoor Antonelli geen speciale dispensatie meer nodig heeft.

Appendix L van de ISC, waarin de regels voor F1-superlicenties staan, is gewijzigd. Hoewel de regel blijft dat een coureur achttien jaar oud moet zijn ten tijde van zijn eerste F1-wedstrijd, is er een voorbehoud toegevoegd.

"Uitsluitend naar goeddunken van de FIA kan een coureur die recentelijk en constant heeft laten zien over uitstekende vaardigheden en rijpheid te beschikken in formulewagencompetities voor éénzitter-coureurs, een superlicentie krijgen op de leeftijd van zeventien jaar", luidt het addendum.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS