Formule 1

FIA beboet Red Bull drie keer voor meerdere overtredingen van Max Verstappen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 juli 2024 06:20

Red Bull heeft drie afzonderlijke boetes gekregen van het F1-bestuursorgaan, de FIA, voor het te hard rijden in de pitstraat voor de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone.

Max Verstappen F1 Red Bull Racing


Verstappen eindigde zondag als tweede in de Grand Prix van Groot-Brittannië, op 1,465 seconden van racewinnaar Lewis Hamilton, die zijn eerste overwinning boekte sinds de voorlaatste race van het seizoen 2021.

De Nederlander heeft zijn voorsprong op McLaren-coureur Lando Norris, die derde werd op Silverstone, vergroot tot 84 punten met nu twaalf races achter de rug.

Na een beschadigde vloer op weg naar de vierde plaats op de grid in de kwalificatie van zaterdag, leverde Verstappen een prima prestatie in wisselvallige omstandigheden om vervolgens zijn elfde podiumplaats van het jaar op te eisen.

De dag van de regerend drievoudig wereldkampioen verliep echter niet helemaal vlekkeloos met drie snelheidsovertredingen in de pitstraat, waardoor Red Bull drie afzonderlijke boetes kreeg van in totaal €300 (€100 per overtreding).

Alle overtredingen van Verstappen vonden plaats tijdens de verkenningsronden voorafgaand aan de race, waarbij coureurs een aantal keer door de pitstraat mogen rijden voordat ze hun auto's op de startgrid opstellen,

Verstappens eerste en tweede overtreding waren 0,4 kilometer per uur sneller dan de snelheidslimiet van 80 km/u in de pitlane, en zijn derde overtreding was 0,5 km/u.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS