Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

FE: Nyck de Vries wint na geweldige start in Berlijn, Mortara en Vandoorne wederom op podium

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 mei 2022 15:01

Nyck de Vries heeft in Berlijn zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt in de elektrische Formule E. De coureur uit Friesland kwam als eerste over de finish op het Berlin-Tempelhoff circuit. Hij hield de winnaar van de eerste race, Eduardo Mortara en Stoffel Vandoorne achter zich.

Nyck de Vries

De Vries was als een raket weg bij de start en schoof direct door naar de eerste positie. Hij bouwde zijn voorsprong uit en won de race op gecontroleerde wijze. De Nederlander wist de Zwitserse Eduardo Mortara achter zich te houden, hij eindigde op ruim 2,5 seconde achter De Vries. Stoffel Vandoorne completeerde het podium.

Het leek er even op dat Robin Frijns ook naar het podium zou rijden. Bij het activeren van de ‘Attack Mode’ ging het mis. De Limburger reed niet perfect over het activeringsgebied heen en verloor hierdoor veel tijd. Uiteindelijk eindigde de coureur op een keurige vijfde positie.
Tijdens de eerste race van het weekend moest De Vries genoegen nemen met de tiende positie. Mortara won de eerste race en had dus een bijna perfect weekend in Berlijn.

Momenteel staat Nyck de Vries zesde in het kampioenschap met 65 punten. Stoffel Vandoorne leidt het kampioenschap momenteel met maar liefst 111 punten, hij wordt gevolgd door Mortara met 99 punten en Jean-Eric Vergne met 95 punten.