Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F3-kampioen Oscar Piastri zet bij Prema stap naar Formule 2: "Ik kijk uit naar meer pizza en pasta"

Uitgegeven door Bart • 1 december 2020 09:17 • Print artikel

Prema Racing heeft de promotie bekendgemaakt van Oscar Piastri. De 19-jarige Australiër maakt de stap omhoog vanuit de Formule 3 naar de Formule 2. Piastri zal tijdens de post-season test in Bahrein al in actie komen in de F2-auto. In 2019 won de talentvolle coureur de titel in de Formula Renault Eurocup en dit jaar pakte hij het F3-kampioenschap in de spannende afsluitende race in Mugello.

Oscar Piastri


"Ik kijk er enorm naar uit om in 2021 met Prema het Formule 2-kampioenschap te gaan rijden", zegt Piastri in een eerste reactie. "We hebben een succesvol seizoen 2020 achter de rug met de winst in de Formule 3 en ik hoop op nog een succesvol jaar in 2021. Prema is het te kloppen team in de Formule 2 en dat hebben ze dit jaar opnieuw bewezen. Ik ben dankbaar dat ik onderdeel van de Prema-familie blijf uitmaken en ik kan niet wachten op nog meer pizza en pasta."

Teambaas René Rosin omschrijft Piastri als een getalenteerde en snelle coureur. "Hij begrijpt veel van de complexiteit van de huidige motorsport en kan zich enorm snel aanpassen. We hebben zijn ontwikkeling van dichtbij kunnen volgen en kijken uit naar de volgende stap in zijn carrière. Dit voelde als een natuurlijke stap omhoog en we kijken er naar uit om hem in Bahrein in actie te zien."

Prema jaagt komend weekend in Bahrein op de Formule 2-titel met Mick Schumacher. De tweede rijder van het team is een andere Ferrari-junior Robert Shwartzman.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS