Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

F3: Gabriel Bortoleto houdt Saucy en Mini achter zich in spannende kwalificatie +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 31 maart 2023 03:35

Trident-coureur Gabriel Bortoleto is er net in geslaagd om de pole position te scoren voor de Formule 3 Feature Race in Australië. De Braziliaan had tot zijn laatste poging een voorlopige pole-positie, maar zakte weg naar de derde plaats. Bortoleto herstelde zich echter en pakte alsnog de eerste plaats. Grégoire Saucy eindigde als tweede voor ART, terwijl Gabriele Mini genoegen moest nemen met de derde plaats in zijn Hitech.

Gabriel Bortoleto

Na een drukke start met alle dertig bolides op de baan op het Albert Park Circuit, veroorzaakte Pepe Marti een rode vlag. Hij kwam terecht in de grindbak in bocht tien en kon de bandenstapel niet ontwijken. Hij stapte uit de auto en was in orde.

Met nog 25 minuten op de klok, werd de sessie hervat. Bortoleto zette de snelste tijd neer met 1:34.064 op zijn eerste poging. Franco Colapinto dook in zijn MP Motorsport met drie paarse sectoren de 1:33s in en nam de leiding over. Williams-junior Zak O'Sullivan eindigde als tweede op 0,012 seconden achter Colapinto.

Met tien minuten op de klok gingen de coureurs voor hun laatste ronden de baan op. Bortoleto noteerde twee paarse sectoren neer en kwam in de positie om de voorlopige pole-positie te pakken, maar zijn derde sector was niet goed genoeg en hij eindigde als derde. Kaylen Frederick veroorzaakte met nog vier minuten te gaan de tweede rode vlag van de sessie door de muur te raken. Hij was na afloop in orde. Na de groene vlag, ging iedereen weer de baan op voor een laatste poging.

Aan het einde was het Bortoleto die met een tijd van 1:33.025 het veld leiding gaf, gevolgd door Saucy en Mini. Nikita Bedrin was de tweede coureur die in de muur belandde. Hij verloor de controle bij start-finish en raakte de barrière.

De sprintrace begint zaterdagnacht om 02.45 uur Nederlandse tijd. De hoofdrace start zondagnacht om 01.05 uur Nederlandse tijd.


Formule 3 uitslag kwalificatie

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS