Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

F3: Theo Pourchaire wint reversed grid-race in Oostenrijk. Verschoor P4, Viscaal P16 + UITSLAG

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 12 juli 2020 09:23 • Print artikel

Theo Pourchaire heeft de Formule 3 reversed grid-race in Oostenrijk gewonnen. Logan Sargeant en David Beckmann eindigden op plek twee en drie. Daarachter een keurige prestatie van Richard Verschoor. Hij finishte als vierde. Bent Viscaal lukte het niet om ver naar voren te komen. Hij finishte als zestiende.

Theo Pourchaire

Deze keer was het droog op de baan. Jack Hughes startte van pole, maar moest die plek even later kort afstaan aan Pourchaire. Verschoor, die als vierde startte, viel bij de start een paar plekjes terug. Hij moest zijn weg vervolgen vanaf plek zes.

Pourchaire, Liam Lawson en Jake Hughes bleven dichtbij elkaar zitten. Bij een aanval van Lawson op Pourchaire kon Hughes meteen mee. Pourchaire viel terug naar plek 3. Lawson nam de leiding in de race over met Hughes vlak achter zich.

De twee waren bezig met een felle strijd die eindigde in tranen voor beide coureurs. Bij een aanval van Hughes op Lawson raakten de twee elkaar en was het einde wedstrijd voor de twee. Pourchaire op plek drie profiteerde hiervan en nam de leiding in de race over. Door de schade en het stilvallen van Lawson en Hughes eindigde de race achter de safetycar.

Logan Sargeant finishte als twee en David Beckmann als derde. Verschoor pakte weer mooie punten mee. Hij eindigde als vierde. Viscaal startte als twintigste en kwam als zestiende over de finish.UITSLAG (volgt)

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS