Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2: Drugovich is opgewassen tegen naderende Pourchaire, Verschoor klimt op naar P12 +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 mei 2022 10:15 • Print artikel

Na een rampzalige sprintrace op zaterdagavond wist Felipe Drugovich van het Nederlandse MP Motorsport zijn pole position in de hoofdrace om te zetten naar een sensationele overwinning tijdens de Formule 2 in Monaco. Hij een naderende Theo Pourchaire achter zich te houden. Red Bull-junior Juri Vips maakte het podium compleet.

Felipe Drugovich

Pourchaire voerde in het tweede deel van de wedstrijd de druk aardig op. Drugovich bleef kalm en maakte geen fouten, hierdoor scoorde hij zijn derde overwinning in vier races. Drugovich was goed weg bij de start en wist Pourchaire achter zich te houden.

Na een kwart van de wedstrijd stond Amaury Cordeel van het Nederlander Van Amersfoort Racing stil op de baan. Al degenen die de snelste strategie volgden om op zachte banden te starten, waaronder Drugovich en Pourchaire, doken de pits in voor een setje supersofts. De stop van Drugovich was vrij langzaam, maar wist desondanks voor Pourchaire naar buiten te komen.

Na een aantal rondjes werd de race hervat, maar al snel kwam de safety car wederom de baan op. Ditmaal omdat Liam Lawson en Clement Novolak van MP Motorsport contact maakten in de hairpin en stil kwamen te staan. Lawson kon in eerste instantie verder, maar verloor later in de race zijn vermogen en moest alsnog gedwongen opgeven.

Juri Vips, die als derde over de eindstreep kwam reed een relatief eenzame race. De Est moest zich aan het begin van de race een weg zien te banen langs Jack Doohan. Na een slechte pitstop verloor Doohan de positie aan de Hitech-coureur. Doohan greep uiteindelijk net naast het podium en eindigde de race vlak voor Enzo Fittipaldi op de vierde positie. Marcus Armstrong eindigde op de zesde positie, vlak voor de winnaar van de eerste race van het weekend Dennis Hauger. Jehan
Daruvala, Logan Sargeant en Marino Sato maakten de top 10 compleet. Richard Verschoor is aardig wat positie opgeklommen en eindigde met de snelste ronde achter zijn naam op de twaalfde positie.

In het klassement staat Drugovich nu op de leidende positie. Hij heeft momenteel 113 punten, dat zijn er 32 meer dan de nummer twee in het kampioenschap Theo Pourchaire. Jehan Daruvala, Marcus Armstrong en Juri Vips completeren de top vijf. Richard Verschoor blijft dit weekend steken om 32 puntjes en behoudt daarmee de tiende positie in het kampioenschap.


Pos	Driver	Team	Time
1 Felipe Drugovich MP Motorsport 1h02m35.675s
2 Theo Pourchaire ART Grand Prix +0.827
3 Juri Vips Hitech GP +8.042
4 Jack Doohan Virtuosi +12.954
5 Enzo Fittipaldi Charouz +13.534
6 Marcus ArmstrongHitech GP +14.746
7 Dennis Hauger Prema +15.301
8 Jehan Daruvala Prema +15.721
9 Logan Sargeant Carlin +16.164
10 Marino Sato Virtuosi +24.165
11 Cem Bolukbasi Charouz +27.670
12 Richard VerschoorTrident +27.755
13 Jake Hughes VAR +30.513
14 Frederik Vesti ART Grand Prix +31.625
15 Olli Caldwell Campos Racing +32.609
16 Calan Williams Trident +1 lap
17 Ayumu Iwasa DAMS +1 lap
Ret Liam Lawson Carlin
Ret Clement Novalak MP Motorsport
Ret Amaury Cordeel VAR
Ret Roy Nissany DAMS
DNS Ralph Boschung Campos Racing

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS