Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2: Paul Ricard vervanger van geschrapte Russische Grand Prix

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 mei 2022 19:51 • Print artikel

Op het moment dat de Formule 1 bekend maakte dat er geen vervanger komt voor de geschrapte Russische kwam F2-CEO Bruno Michel doodleuk met een statement: De Franse Grand Prix vervangt de Russische Grand Prix in de Formule 2.

Paul Ricard F2

Het is niet te eerste keer dat de Formule 2 in actie komt op het circuit van Le Castellet. Weliswaar komt de Formule 2 dit seizoen in actie op een andere layout dan anders. Uit de 144 mogelijke baanconfiguraties is gekozen voor de versie met twee chicanes op het Mistral Straight.

“Sinds de aankondiging dat we één evenement zouden laten vallen, hebben we gewerkt aan het vinden van een locatie om het te vervangen, rekening houdend met de kosten. Le Castellet kwam naar voren als de beste optie en we zijn erg blij om terug te keren naar het Circuit Paul Ricard", zei F2-CEO Bruno Michel.

“Met deze extra ronde gaan we terug naar 14 evenementen zoals aangekondigd voor de start van het seizoen. Dit betekent dat de seizoenskalender voor 2022 de drukste is die we hebben gehad sinds de start van de nieuwe Formule 2 in 2017.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS