Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2: Logan Sargeant wint allereerste race in F2, Felipe Drugovich op P4, maar verliest punten +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 juli 2022 10:25 • Print artikel

Logan Sargeant wint als eerste Amerikaan een wedstrijd in de Formule 2. De 21-jarige Carlin-coureur uit Florida won de race die hij vanaf pole position was gestart. Theo Pourchaire en Liam Lawson mochten mee naar het podium. Kampioenschapsleider Felipe Drugovich greep net naast het podium.

Logan Sargeant

Bij de start was het dringen geblazen, Frederick Vesti kwam niet goed weg en werd door Jan en alleman ingehaald. Roy Nissany verloor wat tijd bij het uitrijden van Stowe en kwam naast Dennis Hauger te zitten, de IsraŽlische coureur drukte de Noor van de baan en Hauger liep een lekke banden en een gebroken ophanging op. Zijn auto was onbestuurbaar en hij schoot rechtdoor over de broodjeskerbstone heen en vloog door de lucht en kwam terecht op de halo van Nissany. De halo heeft wederom een leven gered, zonder de halo had dit incident een stuk vervelender kunnen aflopen.

Direct werd de safety car in actie geroepen om de autoís veilig op te ruimen. In de zevende ronde werd de wedstrijd hervat. In de negende ronde van de wedstrijd doken Frederick Vesti, Enzo Fittipaldi, Marcus Armstrong, Clement Novalak en Cem Bolukbasi naar binnen voor hun verplichte pitstop.

Een rondje later reageerde Liam Lawson en Ayumu Iwasa hierop. Iwasa had een langzame pitstop en viel terug naar de zeventiende positie. Kampioenschapsleider Felipe Drugovich maakte zijn pitstop in de 12e ronde, maar verloor een positie aan Vesti die profiteerde van de undercut.

De top zes coureurs bestaande uit: Juri Vips, Jehan Daruvala, Jack Doohan, Jake Hughes, Marino Sato en Calan Williams reden lang door. Nadat de hele riedel op nieuwe bandjes reed was het een strijd om u tegen te zeggen. Theo Pourchaire zette alle zeilen bij om Logan Sargeant in te halen, maar niets leek ter werken. De Amerikaan ging er dan ook vandoor met de overwinning, de eerste Amerikaan die een F2-race wint.

Ook kampioenschapsleider Felipe Drugovich deed weer goede zaken door op P4 te eindigen. Zijn teamgenoot Clement Novalak eindigde op de 13e plek, net voor Richard Verschoor.

Van Amersfoort-coureur Jake Hughes snoepte het laatste puntje weg van Enzo Fittipaldi.


F2 uitlsga

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS