Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2: Jack Doohan wint in Hongarije, drama ontvouwt zich voor Richard Verschoor +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 juli 2022 17:00 • Print artikel

Jack Doohan won zijn tweede race van het seizoen tijdens de sprintrace van de Formule 2 op de Hungaroring. Waar regen werd voorspeld werd de race onder kurkdroge omstandigheden verreden. Juri Vips en Enzo Fittipaldi mochten met de AustraliŽr mee naar het podium.

F2 uitslag

Jack Doohan ving de race aan vanaf de eerste positie met Enzo Fittipaldi en Dennis Hauger vlak achter hem. Op de droge baan doofden de vijf rode lampen en Doohan was slecht weg en werd al direct ingehaald door Fittipaldi. In de eerste bocht werd Hauger geraakt door Logan Sargeant. In de tweede bocht verremde Fittipaldi zich en Doohan nam de leiding over. Juri Vips schoof door naar de tweede positie. Het incident tussen de Amerikaan en de Noor triggerde een safety car.

Na drie ronden achter de safety car te hebben gereden werd de wedstrijd hervat. Doohan kende een goede restart en kon meteen al een gaatje slaan. Jehan Daruvala is de grote winnaar van de openingsfase, hij katapulteerde van P12 naar P6 en zat na zes gereden ronden op de achtervleugel van voorganger Frederik Vesti.

In de zesde ronde raken ook Roy Nissany en Clement Novalak elkaar. De IsraŽliŽr heeft een kapotte voorvleugel en de Fransman zit met een lekker rechter achterband. Kampioenschapsleider Felipe Drugovich was inmiddels aangesloten bij Juri Vips en Fittipaldi. De twee Brazilianen hadden beide DRS op de Est, maar konden zich geen wegbanen langs de Hitech-coureur. Vips was na negen gereden ronden ook aardig aan het trappen. De Est reed de snelste tijd en had de achterstand op Doohan terug gebracht naar 1,2 seconden. Inmiddels kon Vesti ook aansluiten bij de drie eerder genoemde coureurs.

Theo Pourchaire was bezig aan een inhaalrace nadat hij bij het incident Hauger en Sargeant flink moest uitwijken en veel posities verloor. In de dertiende ronde was hij al opgeklommen naar de dertiende positie.

In de zeventiende ronde kreeg Richard Verschoor een tijdstraf van vijf seconden nadat hij de baanlimieten te vaak had overschreden. Nog altijd begaf Fittipaldi zich in de DRS van Vips, maar kon er niet voorbij.

Met nog tien ronden te gaan raken Daruvala en Marcus Armstrong elkaar. De IndiŽr is niet te spreken over het incident, beide coureur hadden geen zichtbare schade en konden hun weg vervolgen. Alhoewel Daruvala niet te spreken was over het incident, kreeg hij een tijdstraf van tien seconden.

In ronde 22 kreeg Verschoor de tweede klap in het gezicht, hij kreeg nog eens een tien seconden tijdstraf. Lawson probeerde Daruvala in te halen, maar blokkeerde zijn banden en zette de deur open voor Armstrong en Ayumu Iwasa.

Aan de kop van het veld veranderde er niets en scoorde Jack Doohan zijn tweede F2-overwinning van het seizoen. Op het podium werd hij vergezeld door Juri Vips en Enzo Fittipaldi. Felipe Drugovich van MP Motorsport kwam als vierde over de streep, zijn teamgenoot Clement Novalak eindigde de race op P22. De Van Amersfoort Racing-coureurs, David Beckmann en Amaury Cordeel eindigden op P12 en P13.


Doohan

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS