Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2: Drugovich wint hoofdrace door geweldige bandenstrategie +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 mei 2022 11:35

Felipe Drugovich, Formule 2-coureur van Van Amersfoort Racing liet vriend en vijand met open mond achter na de hoofdrace in Barcelona. Na een strategische masterclass klom de Braziliaanse coureur op van P10 naar het hoogste treetje van het podium.

Felipe Drugovich

Vanaf de tiende plaat ving Drugovich de race aan nadat hij op zaterdag de sprintrace overwinning al op zijn naam schreef. Hij begon de race op de zachte banden en stopte pas voor de harde band in de achttiende ronde, maar liefst zes rondjes later dan raceleider Jack Doohan.
Door het indrukwekkende tempo van de coureur van MP Motorsport sneed hij als een warm met door de boter. Hij liet al snel ART-coureur Frederik Vesti achter zich en had daarna zijn pijlen gericht op Doohan, die hij in de 27e ronde inhaalde.

Met nog tien rondjes te gaan sloeg hij een gat van maar liefst vijf seconden, dit kan cruciaal zijn voor Drugovich. Op het moment van schrijven is de Braziliaan under investigation. Na zijn pitstop werd bekend dat hij na de race onderzocht zal worden, waarom is niet helemaal bekend.

Jack Dohan behaalde overigens wel zijn eerste podium in de Formule 2, Vesti eindigde op het laagste treetje van het podium. Logan Sargeant kwam als vierde over de streep, vlkak voor Drugovich’s teamgenoot Clement Novolak. Enzo Fittipaldi, Marcus Armstrong, Theo Pourchaire, Liam Lawson en Roy Nissany maakten de top 10 in Barcelona compleet.
De enige Nederlander in het veld, Richard Verschoor reed een onzichtbare race en eindige de race op de achttiende positie.

Momenteel leidt Drugovich nu het kampioenschap met maar liefst 26 punten voorsprong op Theo Pourchaire. Jehan Daruvala, die tijdens de hoofdrace onfortuinlijk uitviel staat nog eens 19 punten achter de ART-coureur.

Volgend weekend staat de Grand Prix van Monaco op het programma. Ook de heren uit de Formule 2 zijn dan weer van de partij.