Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 2

F2: Drugovich domineert en neemt leiding over in kampioenschap, Verschoor P11 +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 mei 2022 17:35

MP Motorsport-coureur Felipe Drugovich domineerde het Formule 2 veld tijdens de sprintrace van in Barcelona. Door deze stormachtige overwinning heeft hij de leiding overgenomen in het puntenklassement.

Formule 2, Felipe Drugovich

De Braziliaanse-coureur ving de race aan vanaf de vierde positie, in de eerste bocht nam hij de leiding al over, die hij daarna niet meer uit handen gaf. Vanaf dat moment controleerde Drogovich de race en won deze dan ook met twee vingers in de neus. Met momenteel 61 punten op het rostrum leidt hij nu het klassement. De Japanse DAMS-coureur Ayumu Iwasa eindigde op de tweede positie. Logan Sargeant completeerde het podium.
Jehan Daruvala eindigde in zijn Carlin net naast het podium op P4, gevolgd door Theo Pourchaire, pole sitter Jack Doohan, Frederik Vesti en Enzo Fittipaldi scoorde de laatste punten. Weliswaar bleek het inhalen op het Spaanse circuit nog altijd vrij lastig.

In het klassement staat Drugovich nu op de eerste positie. Theo Pourchaire staat vijf punten achter op de Braziliaan. Daruvala, Liam Lawson en de Nederlandse Richard Verschoor completeren de top 5.