Formule 1

F1's plannen voor Grand Prix van Miami steeds concreter

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 april 2021 09:16 • Print artikel

MIAMI - F1's plannen om in de toekomst een Grand Prix in de straten van Miami te houden, hebben donderdag een belangrijke impuls gekregen dankzij de burgemeester van Miami Gardens, Rodney Harris, die eerder tegen het project was.

Max Verstappen Red Bull Racing F1 Miami


Liberty Media in Zuid-Florida en zijn pogingen om een tweede Amerikaanse race toe te voegen aan de F1-kalender is gestuit op een aantal obstakels in de afgelopen twee jaar.

Een geplande circuit lay-out, ontworpen rond Biscayne Boulevard, werd geschrapt in 2019 na een felle oppositie van de lokale bevolking, terwijl het verplaatsen van de race naar de locatie rond de Miami Dolphins Hard Rock Stadium van de promotor van het evenement Stephen Ross ook niet mogelijk bleek.

Lokale bewoners en politieke vertegenwoordigers verzetten zich tegen Ross en F1's raceplannen met het argument dat het evenement het leven van de bewoners van Miami Gardens zou verstoren.

Maar ondanks een rechtszaak die vorig jaar werd aangespannen door een groep bewoners tegen Miami-Dade County, bleef een dialoog aan de gang tussen alle betrokken partijen, met verschillende accommodaties en ook een verandering van de lay-out, ingediend door Liberty Media.

Op donderdag bood de burgemeester van Miami Gardens, Rodney Harris, een gezamenlijke resolutie aan met het Hard Rock Stadium, bedoeld om de bezwaren van de lokale activisten te sussen.

Het voorstel omvat een economisch pakket van 5 miljoen dollar voor bewoners, bedrijven en restaurants, evenals stage-programma's voor lokale bewoners.

Het plan voorziet ook in de bouw van geluidsschermen op bepaalde delen van het circuit en in toezicht op de luchtkwaliteit en het lawaai tijdens het raceweekend.

De gemeenteraad zal aanstaande woensdag over de resolutie stemmen, en de uitkomst zou F1 en Stephen Ross' worstelende onderneming in Miami voorgoed kunnen maken of breken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS