Formule 1

F1-teams razend! Oude rot Fernando Alonso mag Young Driver Test doen

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 december 2020 18:02 • Print artikel

De FIA heeft Fernando Alonso toestemming gegeven om deel te nemen aan de Abu Dhabi Young Driver Test. Daarmee kan de Spanjaard zijn voorbereidingen voortzetten die bedoeld zijn om jonge coureurs een test aan te bieden. Overigens is de beslissing niet bij alle F1-teams goed gevallen, omdat zij zeggen dat dit een toekomstig coureur een voordeel geeft.


De regels stellen dat een coureur de beschikking moet hebben over een internationale A-licentie en anders toestemming van de FIA moet hebben. Daarnaast mag een coureur niet in meer dan twee Formule 1 wereldkampioenschap races gereden hebben tijdens hun carrière. Eerder gaven McLaren en Racing Point al aan dat zij niet geen deelnemen, omdat zij geen jonge coureurs hebben die kilometers moeten maken en er weinig gewonnen kon worden.

Renault begon echter een lobby om Alonso te laten rijden tijdens de test. Daarbij was het argument dat de tweevoudig wereldkampioen al meer dan twee jaar uit de Formule 1 was. Inmiddels heeft de Spanjaard al wel de nodige kilometers in een 2018-auto gemaakt. Inmiddels hebben McLaren, Racing Point en Ferrari hun weerstand tegen de inzet van de coureur geuit.


Inmiddels heeft FIA-racedirecteur Michael Masie tegen over de sporting directors verklaard dat Alonso in actie mag komen, zo meldt het Engelse Autosport. De goedkeuring zou van FIA-president Jean Todt persoonlijk komen. Ook Aitken mag rijden, mocht hij twee races bij Williams moeten invallen. De Brit heeft eveneens goedkeuring gekregen om in de Young Driver Test te starten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS