Formule 1

F1-teambaas weigert de telefoon op te nemen van Ricciardo: "Dat kan hij maar beter niet doen"

Uitgegeven door Peter Vader • 20 november 2022 12:27 • Print artikel

In de afgelopen weken werd Daniel Ricciardo volop in verband gebracht met het Haas-zitje voordat het Amerikaanse team hun nieuwe contractant bevestigde, waarbij Mick Schumacher zijn plek voor 2023 verloor. Guenther Steiner grapte dat hij zal weigeren de telefoon van Daniel Ricciardo op te nemen nadat hij had onthuld dat hij de Australische coureur had benaderd over de vacante Haas-stoel voordat zijn vertrek bij McLaren werd bevestigd. In de aanloop naar de seizoensfinale, de Grand Prix van Abu Dhabi, heeft Haas-baas Steiner aangekondigd dat Niko Hülkenberg Mick Schumacher zal vervangen Die beslissing bevestigde ook dat Ricciardo volgend seizoen niet in de F1 zal rijden, waarbij de ervaren Duitser Hülkenberg de laatste beschikbare stoel op de grid zal innemen.

Gunther-Steiner F1 Haas
Haas baas Guenther Steiner

Niet in het middenveld
Daniel Ricciardo's volgende stap in de autosport is nog onbekend, nadat hij werd vervangen door Oscar Piastri bij McLaren, ondanks dat hij nog een jaar een contract had. De 33-jarige wil dicht bij de F1 blijven en is in gesprek geweest over een mogelijke rol als reservecoureur bij zijn oude team Red Bull of bij Mercedes. Haas-teambaas Steiner nam contact op met Ricciardo over het vervangen van Mick Schumacher, die nu ook zonder stoeltje zit in 2023. Maar Ricciardo stond er altijd op dat hij liever een jaar vrij zou nemen dan zich bij een team aan te sluiten dat opereert in het middenveld.

Crash_Magnussen_Ricciardo

"In het begin stak ik mijn hand uit"
En na het contracteren van betrouwbare puntenscorer Hülkenberg, dacht Steiner na over zijn gesprekken met Ricciardo. Hij zei voor de grap dat hij de telefoontjes van Ricciardo niet meer zou beantwoorden nadat hij Haas-coureur Kevin Magnussen in de eerste ronde in Brazilië had uitgeschakeld. "In het begin stak ik mijn hand uit", zei Steiner. "Voordat het McLaren-ding gebeurde, stak ik mijn hand uit om te zien wat hij volgend jaar deed, maar toen gingen we nergens heen. Hij sprak nooit met mij. Hij praat nog steeds niet met me. En dat kan hij ook maar beter niet doen na afgelopen weekend toen hij tegen ons aan botste! Dus ik neem de telefoon niet meer op.”

“Hij doet het niet goed”
"Danny dit jaar deed hij het duidelijk niet goed, anders zat hij nog steeds bij McLaren", voegde Steiner eraan toe. "Dus ik denk dat we dat ook in het achterhoofd moeten houden. We zouden hebben geweten dat het op dit moment niet het hoogtepunt van zijn carrière is. En ik snap het nog steeds niet, want ik denk dat hij een erg goede coureur is, omdat hij races heeft gewonnen. Met Red Bull was hij erg goed. En dit jaar viel het gewoon niet samen voor hem."

Daniel_Ricciardo_2022SaoPauloGrandPrix

Logo_RaceXpress_on_YouTube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS