Formule 1

F1-steward verlaat plotsklaps F1 GP in Portimao; werd de vader van Vitaly Petrov vermoord in Rusland?

Uitgegeven door Peter Vader • 25 oktober 2020 07:37 • Print artikel

Vitaly Petrov heeft dit weekend zijn post als F1-steward abrupt verlaten na de schijnbare moord op zijn vader in Rusland. De FIA kondigde zaterdag aan dat Bruno Correia, coureur in de Formule E, naar Portimao is gekomen om Petrov te vervangen "vanwege een persoonlijk sterfgeval". Meerdere Russische berichten beweren dat de 61-jarige vader van de voormalige F1-coureur Petrov, Alexandr, zaterdagavond in zijn huis in Vyborg werd doodgeschoten. Petrov senior was een machtig zakenman en politicus in de regio.

Vitaly Petrov

Enkele berichten suggereerden dat de veronderstelde feitelijke "heerser" van Vyborg werd neergeschoten door een sluipschutter. Eerder had zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton de benoeming van de 36-jarige Vitaly Petrov als F1-steward dit weekend in twijfel getrokken in het licht van zijn wijdverspreide anti-Black Lives Matter-opmerkingen, aldus grandpx.news.

Toen hem werd gevraagd naar Hamilton's afkeuring, zei Petrov's Russische landgenoot Daniil Kvyat in Portugal: “Ik heb niet alle commentaren gelezen, maar ik denk niet dat iemand verwacht dat iedereen het er altijd mee eens is. Het is niet meer dan normaal dat mensen verschillende meningen hebben, en hij (Petrov, red.) gaf zojuist zijn eigen mening. Maar ik heb dit verhaal niet gevolgd, dus ik ben niet echt klaar om er commentaar op te geven”, voegde de Alpha Tauri-coureur toe.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS