Formule 1

F1-steward Vitantonio Liuzzi legt straf voor Max Verstappen uit

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 september 2021 04:35 • Print artikel

Voormalig wereldkampioen karting in de Formule Super A en ex-Formule 1-coureur Vitantonio Liuzzi neemt geregeld plaats als steward tijdens de Grand Prix-weekenden in de Formule 1. De Italiaan was ook in Monza één van de stewards die de clash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton tijdens de GP van Italië moest beoordelen. De voormalig coureur van onder andere Red Bull en Toro Rosso is van oordeel dat Verstappen een erg optimistische manoeuvre deed.

Verstappen Hamilton


"Als coureur leg ik de dynamiek aan de stewards uit en samen beoordelen we daarna wie verantwoordelijk is voor het incident", vertelt Liuzzi aan La Gazzetta dello Sport. De voormalig F1-coureur was samen met Tim Mayer, Garry Connelly en Paolo Longoni de verantwoordelijke stewards in Monza.

"We hebben het beoordeeld als een erg optimistische manoeuvre van Max, met een geforceerde inhaalactie", zo legt Liuzzi het uit. De Italiaan zegt wel te genieten van gevecht om de wereldtitel. "Het zijn twee fantastische coureurs bij twee geweldige teams, maar ze kunnen beter wat minderen, omdat het in Silverstone en in Monza erger had kunnen aflopen."

Overigens is de Italiaan in zijn algemeenheid van mening dat het race-incidenten zijn. "Op het moment blijven het race-incidenten en het kan gebeuren dat een van de coureurs een fout maakt, wanneer ze beiden op de limiet gaan. De realiteit is dat we getuige zijn van een goed duel om de titel tussen twee grote kampioenen en dat is lang niet gebeurd."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS