Formule 1

F1 rekent op kwalificatie op zondag dankzij storm op Red Bull Ring

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 juli 2020 11:33 • Print artikel

De Formule 1 houdt rekening met een kwalificatie op zondag vanwege de storm die over de Red Bull Ring raast. De FIA en de teams zijn zich terdege bewust van het slechte weer en hadden al verschillende scenario's besproken als de geplande sessies zaterdag niet kunnen doorgaan.

Max Verstappen geen actie op de Red Bull Ring

De stortbui raakte de Red Bull Ring kort voor de F3-race van zaterdag, waarbij de race uiteindelijk werd geannuleerd met nog 10 ronden te gaan. Dit omdat de omstandigheden te onveilig werden geacht om door te gaan.

De huidige voorspellingen geven aan dat de regen vandaag niet zal afnemen tot laat in de middag, waardoor de F1 niet meer in staat is om de kwalificatie uit te voeren.

De eerste optie zou dan zijn om een sessie in te lassen op zondagochtend. F1-race directeur Michael Masi zei op dat de angst dat ook de zondagochtend in het water zal vallen is afgenomen. "Eerder op de dag leek het erop dat zondagochtend ook niet geweldig zou zijn," zei hij. "Maar dat lijkt te zijn opgehelderd."

Mocht de kwalificatie van vandaag niet plaatsvinden, en de F1 is niet in staat om een kwalificatie op zondagochtend te houden, dan zou de grid worden bepaald door de tijden van de tweede vrije training van vrijdag.

Dat zou Max Verstappen op pole position zetten, voor Valtteri Bottas en Sergio Pérez, met Lewis Hamilton op de zesde plaats achter Lance Stroll en Carlos Sainz Jr.

De laatste keer dat de F1 de kwalificatie op een zondagochtend hield was vorig jaar tijdens de Grand Prix van Japan, toen tyfoon Hagibis op zaterdag op Suzuka de baan teisterde.

Weersverwachting Formule 1 Oostenrijk

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS