Formule 1

F1-prominenten hebben fittie over kwaliteiten Verstappen: 'Nee, Verstappens ontwikkeling is indrukwekkend!'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 september 2021 07:42

SOTSJI - De rijstijl van Max Verstappen blijft de meningen verdelen. Ook prominenten in de F1 kunnen het maar niet eens worden. Jackie Stewart zei onlangs dat het volgens hem nog lang zal duren voordat Max Verstappen volwassen is in de Formule 1. Volgens de voormalig wereldkampioen heeft de Nederlandse coureur nog veel te leren, maar Toto Wolff sprong (samen met Verstappens teambaas Christian Horner) tijdens het GP-weekend in Rusland in de bres voor Verstappen.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Horner liet donderdag doorschemeren dat hij het niet eens was met zijn 82-jarige landgenoot. "Natuurlijk respecteer ik de mening van Sir Jackie, maar ik vind dat Max dit jaar grote volwassenheid heeft getoond. Natuurlijk ben je altijd in ontwikkeling, je bent altijd aan het leren", zei Horner. "Maar ik weet zeker dat Sir Jackie in zijn tijd ook fouten heeft gemaakt."

Verstappen is nu bezig aan zijn zevende seizoen in de Formule 1. In 133 Grands Prix heeft hij volgens Horner een steile leercurve laten zien. "Dit is hoe het gaat. Ik denk dat je van elke ervaring leert en als je de ontwikkeling ziet van de zeventienjarige toen hij in de Formule 1 kwam tot de coureur die hij nu is, dan is dat behoorlijk indrukwekkend", aldus Horner.

Ook Wolff staat aan de kant van Verstappen. "Ik wil me aansluiten bij wat Christian", zei de Oostenrijker. "Max rijdt natuurlijk niet voor Mercedes, dus ik ken hem niet zo goed, maar zijn ontwikkeling is indrukwekkend - niet alleen de snelheid, maar ook de manier waarop hij de weekenden benadert", zei hij tegen Motorsport-total.com. Ondanks dat Verstappen op Monza crashte met Hamilton zegt de Mercedes-teambaas dat het oneerlijk is om de 17-voudig GP-winnaar alleen op basis daarvan te beoordelen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS