Formule 1

F1-legende spreekt zijn zorgen uit over rivaliteit: "In mijn tijd was Verstappen er geweest"

Uitgegeven door Johann Petermann • 3 augustus 2021 17:10 • Print artikel

Sir Jackie Stewart liet in gesprek met talkSPORT zijn licht schijnen over de verreden Grand Prix van Hongarije. De drievoudig wereldkampioen vond dat Hamilton een 'lucky boy' was door alsnog de tweede plek en 18 punten voor het kampioenschap binnen te slepen. Ook maakt Stewart zich zorgen zich zorgen over de rivaliteit tussen Hamilton en Max Verstappen.

Stewart

Hamilton finishte weliswaar als derde maar door de diskwalificatie van Sebastian Vettel, schoof de Brit toch een plekje op. De FIA was niet in staat was om voldoende brandstof uit de Aston Martin te halen maar de Britse renstal gaat nog in beroep tegen de diskwalificatie.

"Het was een zeer vreemde race, onder normale omstandigheden zouden dergelijke dingen niet zijn gebeurd. het was mooi om te zien dat Renault (Alpine) de overwinning pakte waar ze al lang naar uitkeken. Ik denk dat Lewis een lucky boy was maar hij en Mercedes hebben het toch maar weer geflikt. Het was wel heel pijnlijk voor Aston Martin om gediskwalificeerd te worden na zo'n mooi podiumresultaat," aldus Stewart.

De Brit kijkt alvast verder vooruit naar de rest van het seizoen en maakt zich zorgen over de rivaliteit tussen Hamilton en Max Verstappen: "Het incident van Lewis met Verstappen op Silverstone vond ik verontrustend. Eerlijk gezegd, als dat in mijn tijd was geweest of zelfs een aantal jaren na mijn tijd, zou Verstappen er geweest zijn. Het circuit is zoveel veiliger gemaakt met lange uitloopstroken en barrières maar ondanks dat waren de g-krachten van de klap enorm. Mensen nemen tegenwoordig meer risico omdat het nu zo veilig is. Silverstone was daar een goed voorbeeld van. We moeten daar toch eens weer goed naar kijken en helaas is er soms een grote of zelfs fatale crash voor nodig voordat mensen het begrijpen," besluit Stewart.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS