Formule 1

F1 in Amerika groot, groter, groots: Nieuwe enorme tribune in COTA

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 augustus 2022 19:45

Sinds het debuut van Drive to Survive en de overname van Liberty Media is de Formule 1 in de Verenigde Staten enorm in populariteit gegroeid. De populariteit is zelfs zo enorm toegenomen dat er in 2023 zelfs drie Grand Prixs worden verreden in het land van 360 miljoen inwoners. In dit jaar zijn ze in Austin ook al flink aan het groeien.

COTA

Sinds 2012 staat het Circuit of The Americas op de Formule 1-kalender. De afgelopen jaren komen er steeds meer bezoekers af op het evenement in de staat Texas. Naast de fans genieten de teams en de coureurs ook van het evenement. Er worden dit jaar zelfs zoveel bezoekers verwacht dat er een gloednieuwe tribune bij komt.

Eerder deze week liet het circuit weten dat ze een splinter nieuwe tribune gaan bouwen op het middengedeelte van het circuit dat werd ontworpen door Hermann Tilke. Na de esses op het circuit komt de tribune te staan. Vanaf de tribune kunnen de bezoekers maar liefst acht bochten van het circuit bewonderen. Bobby Epstein, de voorzitter van het circuit, vertelt in een persbericht over de nieuwe tribune: "Na jaren vol ambitie is hetgeen waar we op hoopten eindelijk realiteit geworden. Het is één van de op fans gerichte verbeteringen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS