Formule 1

F1-coureurs goed te spreken over sprintraces: "Pushen van de eerste tot de laatste ronde"

Uitgegeven door Bart • 30 april 2021 08:30 • Print artikel

Op de persconferentie in Portimão werd diverse coureurs gevraagd naar de drie sprintraces die ze dit jaar voor de kiezen krijgen. Bij drie races wordt het nieuwe format uitgeprobeerd, waarbij op vrijdagmiddag een normale kwalificatie is en op zaterdag een sprintrace die de startvolgorde voor de hoofdrace op zondag bepaald. Bij de sprintrace zijn 3, 2 en 1 punten te behalen.

Start F1 Bahrein


Lewis Hamilton wil het graag proberen. "Ik heb altijd gezegd dat we nieuwe formats moeten proberen. Het is goed dat de Formule 1 hiervoor openstaat. Hopelijk kan de sport van dit experiment leren en zorgt het voor nog spectaculairdere raceweekends."

Sebastian Vettel ziet het plan ook zitten, maar waarschuwt voor een intens weekend. Na de kwalificatie op vrijdag gaan de auto's immers in parc fermé. "We hebben minder ruimte om ons voor te bereiden. De set-up moet vrij snel rond zijn, maar dat geldt voor iedereen en we zullen snel merken hoe gaat zijn. Als de fans het leuk vinden, kunnen we dit zeker vaker doen."

Charles Leclerc is opgelucht dat aan de zondag niets verandert. "Het is goed dat we dit bij drie races proberen. Voor mij is het belangrijkste dat de hoofdrace niet in waarde daalt. Een sprintrace kan zeker interessant zijn en we zullen auto's zien die van de eerste tot de laatste ronde gaan pushen. Voor de coureurs is dat leuk, hopelijk voor de fans ook."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS