Formule 1

F1-coureur kwam slecht in het nieuws, maakte domme fouten en kwam in aanraking met teamgenoot, maar gooit het roer nu om!

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 januari 2022 19:43 • Print artikel

Nikita Mazepin gaat beginnen aan zijn tweede seizoen in de koningsklasse van de autosport. De Haas F1-coureur hoopt op een betere relatie met het personeel dat werkt voor het team in de Verenigde Staten.

Nikita Mazepin

Mazepin stapte vorig jaar over van de Formule 2 naar de Formule 1. Het ging maar moeizaam met de Rus, hij kwam slecht in het nieuws, maakte domme fouten en kwam meermaals in aanraking met zijn teamgenoot Mick Schumacher.

Topprioriteit voor het tweede seizoen? Een betere band op bouwen met de collega’s van het Amerikaanse team. "Ik moet leren hoe ik me goed moet gedragen in het team, ik denk dat dat iets is dat ik moet verbeteren", vertelde de Haas-coureur aan Motorsport. "Ik voel me erg op mijn gemak om met drie, vier of vijf mensen te werken", vervolgde hij. "Maar als het er honderden zijn, denk ik dat ik soms niet genoeg tijd heb om met hun allemaal een betere band te krijgen.”

Heel gemakkelijk om met iedereen een goede band op te bouwen is lastig, zeker bij het team van Haas. Het is team is verdeeld over meerdere locaties. Naast het hoofdkantoor in de Verenigde Staten in Kannapolis, North Carolina, is er een Britse fabriek in Banbury, evenals een 'hub' in Maranello, met technische partner Ferrari, en een andere basis in Varano, dicht bij chassismedewerkers Dallara.

Mazepin moet naar eigen zeggen een balans vinden tussen het behouden van persoonlijke motivatie en het op een goede, professionele manier omgaan met het team als geheel. Beide Haas-coureurs wisten afgelopen seizoen geen punten te scoren, het team eindigde kleurloos achteraan en dan is het moeilijk om een goede sfeer binnen het team te houden.

“Soms kwam het voor dat we wakker werden met een slecht humeur, dan wilde we het liefst met niemand praten. Maar toch moet je, je moet nu eenmaal racen.”

Haas besloot al snel om de focus te leggen op de bolide voor 2022. Ze hopen te kunnen profiteren van de nieuwe technische regels die komend seizoen ingaan.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formule 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS