Formule 1

F1-collega vol lof: "Fernando Alonso is de beste coureur ooit in de Formule 1"

Uitgegeven door Bart • 19 augustus 2021 05:04 • Print artikel

Sebastian Vettel vocht in zijn F1-loopbaan al vele gevechten uit met Fernando Alonso. In zijn hoogtijdagen was de inzet hoog met overwinningen en wereldtitels. Na de terugkeer van de Spanjaard komen de twee elkaar weer veelvuldig tegen, maar nu in het middenveld. Vettel geniet er niet minder van.

Fernando Alonso Sebastian Vettel


"Ik hou van de strijd met Fernando", zo geeft de Duitser aan in een interview met GP Fans. "In zijn eerste race na zijn terugkeer vochten we al direct wiel aan wiel en ik zat lachend achter het stuur. Ik heb altijd graag naar Fernando gekeken. In 2003 zat ik voor de tv toen hij zijn eerste race won. Zijn talent is ongekend."

In 2005 maakte Alonso een einde aan de dominantie van Michael Schumacher, een jeugdidool van Vettel. "Fernando is op de baan de beste coureur die de Formule 1 ooit gezien heeft. Hij deed het onmogelijke door Michael Schumacher te verslaan. Toen ik opgroeide, was Michael altijd de beste. Ik dacht dat hij onverslaanbaar was, maar toen kwam Fernando. Als je Michael kunt verslaan, is dat een grote prestatie. Fernando heeft zo'n lange carrière gehad en in veel verschillende auto's gereden. Voor mij is het een eer om tegen hem te rijden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS