Formule 1

F1-analisten Ted Kravitz en Karun Chandhok: "De Ferrari ziet er veel agressiever uit"

Uitgegeven door Bart • 17 januari 2022 15:35 • Print artikel

Door de intrede van de nieuwe reglementen zijn ze bij Ferrari positief gestemd over de kansen in 2022. Dat melden analisten Ted Kravitz en Karun Chandhok op basis van gesprekken met medewerkers van Ferrari. De Scuderia richtte zich al langer op de auto voor 2022 en liet het nieuwe hybride systeem al succesvol debuteren in de laatste races van afgelopen seizoen.

Leclerc Monaco


"Ik heb vanuit Ferrari veel positieve geluiden gehoord", aldus Kravitz tegenover het Turkse Motorsport. "De motor is krachtiger geworden en de auto ziet er veel agressiever uit. Agressiever dan de auto's van de afgelopen drie jaar."

Ook Karun Chandhok hoorde positieve verhalen. "Bij Ferrari zijn ze erg optimistisch. De denken veel winst geboekt te hebben op het gebied van de motor. Ze zitten nog niet op het niveau van Honda of Mercedes, maar ze zijn er ook niet mijlenver van verwijderd. Ze zijn overtuigd van een goede krachtbron. Daarnaast hebben ze op het chassis kunnen besparen, omdat ze niet net als Mercedes en Red Bull in een titelstrijd verwikkeld waren. Ferrari is dus erg positief gestemd over de kansen in 2022."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS