Formule 1

F1-analist heeft kritiek op onzichtbare Bottas: "Ik kan me geen goede inhaalactie van hem herinneren"

Uitgegeven door Bart • 9 juni 2021 04:07 • Print artikel

Het team van Mercedes heeft het opvallend zwaar gehad op de stratencircuits van Monaco, waar Max Verstappen won en Bakoe, waar Perez met de zege aan de haal ging. In Azerbeidzjan vielen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas in de vrijdagtraining zelfs buiten de top 10. Waar Hamilton zich flink verbeterde op zaterdag en zondag, viel Valtteri Bottas zwaar door de mand. In de race ging het van kwaad tot erger en de Fin eindigde op de teleurstellende twaalfde plaats.

Valtteri Bottas


Oud-coureur Jolyon Palmer heeft in de podcast F1 Nation geen goed woord voor Bottas over. "Hamilton heeft na vrijdag een grote stap gezet, Bottas totaal niet. Zijn herstart na de safety car was verschrikkelijk slecht. Hij zat vervolgens vast achter Lando Norris, terwijl hij op dezelfde strategie en in dezelfde auto als Hamilton zat. En Lewis was veel sneller dan de auto's van McLaren."

Palmer gaat nog even door. "Valtteri is erg slecht in wiel-aan-wiel gevechten. Je ziet iedere keer dat hij niet om een positie kan vechten. Als hij in het middenveld terecht komt, weet hij nooit naar voren te komen. In het beste geval houdt hij zijn positie, maar veelal valt hij terug. Ik kan me geen goede inhaalactie van Bottas herinneren. Dit weekend was hij erg middelmatig."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS