Formule 1

F1-analist RTL: "Red Bull goede concurrent Mercedes, McLaren best imponerend tot nu toe"

Uitgegeven door Peter Vader • 18 maart 2021 15:52

McLaren lijkt het seizoen 2021 in te gaan als het derde snelste team op de grid, achter Red Bull Racing met Max Verstappen en Sergio Pérez en Mercedes. "Ik heb de indruk dat Red Bull dit jaar een zeer goede concurrent voor Mercedes zal zijn", vertelde Charles Leclerc van Ferrari aan Codesport Monaco. "De McLaren was ook behoorlijk indrukwekkend." De auto uit 2021 van McLaren maakte ook al indruk terwijl hij nog geen meter gereden had, dankzij een slim ontwerp vanwege een maas in de wet, om het verlies aan neerwaartse kracht in het diffusorgebied te minimaliseren.

McLaren_Daniel_Ricciardo_Bahrein_2021
Daniel Ricciardo imponeerde in Bahrein, want hij had maar heel weinig tijd om zich aan de McLaren aan te passen

McLaren maakt indruk
"McLaren heeft verreweg de meeste indruk op mij gemaakt", vertelde voormalig coureur Christian Danner aan F1Maximaal. Danner maakte zijn Formule 1-debuut in 1985 bij Zakspeed, nam deel aan 47 Grands Prix, met als beste resultaat een vierde plaats bij de Grand Prix van de Verenigde Staten in 1989. Na de F1 reed hij nog in de Amerikaanse ChampCars en is hij tegenwoordig een vakkundig TV-commentator en analist bij RTL Television. Zijn visie op zaken komt, net als bij Martin Brundle en David Coulthard, voort uit veel eigen ervaring. "Daniel Ricciardo leek er bovenop te zitten, ondanks dat hij maar heel weinig tijd had om zich aan de McLaren aan te passen", voegde Danner eraan toe. De Australiër Ricciardo heeft gezegd dat hij zich na twee jaar bij Renault nog steeds aan het aanpassen is aan de remmen van McLaren. Niettemin: "Het was ongelooflijk indrukwekkend werk van hem", aldus Danner in een bericht van grandpx.news.

Andere aanpak
Daarentegen had voormalig Ferrari-coureur Sebastian Vettel meer moeite, toen hij zich moest aanpassen aan de Aston Martin, nadat hij Ferrari had verlaten. "Het is altijd moeilijk om je onmiddellijk aan een nieuwe auto aan te passen, maar het is zeker niet onmogelijk, zoals Ricciardo liet zien," zei Danner. De Duitse oud F1-coureur denkt dat Aston Martin dit jaar misschien moeite zal hebben om McLaren van zich af te houden, doordat het team, dat voorheen bekend stond als Racing Point, "zijn aanpak volledig heeft veranderd" na de rebranding. "Ze willen derde worden en dat is haalbaar", aldus Danner. "Maar het wordt het zwaarste gevecht van het jaar, want op dat middenveld heb je McLaren, Alpine en Alpha Tauri.”

Erg competitief middenveld
Vooral Tsunoda met de Alpha Tauri was erg snel. "Die laatste stap naar de top wordt ineens een stuk moeilijker", voegde Danner eraan toe. “Op dit moment zie ik Red Bull en Mercedes bovenaan staan, met de rest van de grid achter die twee teams. Het middenveld is enorm sterk en eigenlijk lijken alleen Haas en Williams er geen deel van uit te maken."

McLaren_BahrainTestSunday2021

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS