Formule 1

F1-analist Sky Sports: “Max Verstappen kan zich qua natuurlijk talent meten aan Senna, Schumacher en Hamilton”

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 september 2023 19:20

Max Verstappen kan volgende week in Qatar zijn derde Formule 1-wereldtitel binnenhengelen. De Nederlander rijdt een ijzersterk seizoen en vecht zich hoe langer hoe meer in het rijtje van grootste coureurs aller tijden. Voor voormalig HRT-coureur Karun Chandhok is het niet de vraag of, maar wanneer Verstappen tot de grootste coureur van de Formule 1 gerekend zal worden.

Max Verstappen Karun Chandhok

Al vanaf het begin van zijn racecarrière waren de verwachtingen van kleine Max enorm groot. Hoe ouder hij werd, hoe meer mensen begonnen in te zien wat de ruwe diamant in zich had zitten. Na enkele seizoenen met matig materiaal kreeg Max Verstappen in 2021 een supersnelle RB16B onder zijn kont. De eerste auto waar de Limburger ieder weekend kon meestrijden om de overwinning. Later dat jaar won hij in Abu Dhabi zijn eerste kampioenschap.

Een kleine twee jaar later en Verstappen staat op het punt om zijn derde titel te winnen in de Formule 1. Voormalig F1-coureur Karun Chandhok vertelt bij OLBG over de grootheid van Verstappen: “Ik denk dat Max, als je kijkt naar natuurlijk talent, zich kan meten met de allerbesten die we ooit in de sport hebben gezien. Dat is dan samen met Ayrton Senna, Jim Clark, Lewis Hamilton, Michael Schumacher en Alain Prost”, begint hij.

“Ik ben geen grote fan van het gebruiken van statistieken om een verhaal te vertellen, want dat is slechts een deel van de totale vergelijking. Clark reed bijvoorbeeld in een gevaarlijker tijdperk, en kreeg daardoor nooit de kans om door te gaan. Senna kreeg ook niet de kans om het seizoen in 1994 af te maken. Maar Max Verstappen is ongetwijfeld op weg om één van de allergrootsten te worden.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS