Formule 1

F1-analist: "Lewis Hamilton nam risico's, omdat hij het gevaar Max Verstappen kent"

Uitgegeven door Bart • 21 april 2021 04:08 • Print artikel

Lewis Hamilton maakte zondag in de Grand Prix van Emilia Romagna een zeldzame fout. Bij het inhalen van de achterblijvers nam de Mercedes-coureur te veel risico door met slicks op het natte gedeelte van de baan te gaan. De 36-jarige Brit gleed de grindbak in en het kostte hem veel tijd om terug te keren. Landgenoot Jolyon Palmer had Hamilton al lang niet meer zo veel risico zien nemen en denkt dat Max Verstappen daar de oorzaak van is.

Lewis Hamilton


"De tricky race in Imola heeft nogmaals aangetoond dat de wereldtitel in 2021 een strijd wordt tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton", zo trapt Palmer een open deur in op de officiŽle website van de Formule 1. "Ze staken met zijn tweeŽn boven het veld uit, al maakten ze beiden een fout. Voor de een had dat grotere gevolgen dan voor de ander."

"Het was een zeldzame fout van Hamilton bij Tosa in een poging om de Williams van George Russell in te halen. De reden van zijn schuiver moge duidelijk zijn. Hij kwam met zijn slicks op het natte gedeelte van de baan. Hij remde nog wel eerder dan de ronde ervoor, maar je hebt op het nat totaal geen grip. Het is cruciaal om de droge lijn te volgen. Verstappen deed dat wel en verloor daardoor wat tijd bij het inhalen van de achterblijvers. Waar Verstappen voorzichtig was, nam Hamilton juist risico's, omdat hij dichter en dichter bij de koploper kwam."

Palmer denkt de reden te weten waarom Hamilton meer risico neemt dan tijdens de afgelopen seizoenen waarin hij dominant was. "Zo veel risico heeft Lewis in jaren niet genomen. En dat komt door de tegenstander waar hij het dit seizoen tegen op moet nemen. In het verleden nam Hamilton tegen Bottas of Vettel niet zo veel risico. Hij kent het gevaar dat Max Verstappen heet en dit wordt zijn zwaarste tegenstander sinds zijn komst naar Mercedes."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS