Formule 1

F1-analist: "Lewis Hamilton had de uitdaging van een sterke Max Verstappen nodig"

Uitgegeven door Bart • 12 mei 2021 05:11 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft bijna alle Formule 1-records op zijn naam staan. Het aantal van zeven wereldtitels deelt hij nog met Michael Schumacher. Vele jaren hoefde de Brit niet verder te kijken dan zijn eigen teamgenoot. Dit seizoen komt de dreiging van Red Bull en Max Verstappen en dat kon de 36-jarige Hamilton volgens landgenoot Damon Hill goed gebruiken.

Verstappen Hamilton


"Lewis is een soort Goliath die wachtte op een goede tegenstander", aldus de wereldkampioen van 1996 in de podcast F1 Nation. "Hij had iemand nodig die hem uitdaagt. Grote kampioenen willen kampioen worden, terwijl ze zware tegenstand krijgen. Dat geeft de meeste voldoening. Max heeft al veel complimenten gekregen en met hem wil Lewis zich graag meten."

"Een sterke Max Verstappen is iets wat Lewis nodig had. Hij haalt er nog meer voldoening uit als hij Max verslaat. Jarenlang was het te makkelijk voor hem. Misschien is dat ook de reden dat hij niet altijd de waardering heeft gekregen die hij verdiende. Dit jaar wordt hij flink uitgedaagd door Max en het zal zeker niet makkelijk worden om de achtste titel binnen te halen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS