Formule 1

F1-CEO Stefano Domenicali weet niet zeker of Hamilton in 2021 in de Formule 1 zal racen

Uitgegeven door Peter Vader • 21 januari 2021 11:00 • Print artikel

Het is niet duidelijk of Lewis Hamilton in 2021 op de Formule 1-grid zal staan. Dat is de spraakmakende verklaring van Stefano Domenicali, die onlangs het roer overnam van Chase Carey als nieuwe CEO van de F1. Temidden van wilde speculaties over Hamilton's lang uitgestelde contractonderhandelingen met Ferrari (en Mercedes), zei Domenicali dat hij met Kerstmis nog sprak met de zevenvoudig wereldkampioen.

Stefano_Domenicali Lamborgini

Contractimpasse
"We spraken in de kerstperiode", zei hij tegen de Italiaanse omroep Sky Sport 24. "Hij bereidt zich wel voor, maar nee, hij vertelt me niet of hij de contractverlenging wèl of niet zal ondertekenen bij Mercedes." Domenicali, voorheen CEO bij Lamborghini S.p.A., voegt zich wel bij degenen die hopen dat de contractimpasse uiteindelijk zal resulteren in een nieuwe deal voor de 36-jarige Britse coureur.

Snelle oplossing?
“Hij heeft een geweldige kans, niet alleen op het gebied van sport, om de sterkste ter wereld te zijn. Hij kan een rol blijven vervullen die verder gaat dan de sportieve dimensie”, zei de Italiaan. "Kampioen worden is één ding, maar het is heel iets anders om dat te herhalen, dan beweeg je je in een andere dimensie. Ik ben er dus van overtuigd en ik hoop, zeker als belanghebbende, dat alles snel kan worden opgelost.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Youtube RaceXpress


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS