Formule 1

F1 2021: een brug te ver voor Fernando Alonso?

Uitgegeven door Peter Vader • 10 januari 2021 06:08 • Print artikel

Alsof al de eerdere vooruitblikken op het seizoen 2021 nog niet genoeg zijn, is er ook nog Fernando Alonso die zijn rentree maakt in de Formule 1. Na een afwezigheid van twee jaar gaat hij racen voor het nieuwe Alpine-team en zal de tweevoudige wereldkampioen (2005, 2006) in 2021 een berg aan klasse en kwaliteit toevoegen aan het F1-startveld. Met zijn Franse en ambitieuze teamgenoot Esteban Ocon aan zijn zijde, vraagt iedereen zich af of Alonso niet een beetje vastgeroest is na twee jaar afwezigheid in de hoogste raceklasse van de autosport.

Fernando_Alonso_Renault_F1_Catalunya_test

Met zijn 39 jaar is de Spanjaard de op één-na-de-oudste coureur van de twintig rijders op de startgrid. Alleen Kimi Räikkönen is ouder dan hij. De Spanjaard zal worden geconfronteerd met twee teams die in 2020 de weg naar boven in het middenveld wisten te vinden: Alpha Tauri en Alfa Romeo. Zal hij daardoor toch regelmatig in de achterhoede van het veld gaan meestrijden? Alonso is ongetwijfeld één van de beste coureurs in de geschiedenis van de Formule 1 en hoewel zijn hoop op goeie resultaten ietwat ingeperkt zal worden door de onvolkomenheden bij Alpine, kon 2021 best nog wel eens moeilijk worden voor de man die ‘Magic’ wordt genoemd.

Terwijl de sportwereld hem het nieuwe jaar 2021 met open armen en vooral met hoop verwelkomt, is het voorspelbaar dat social media de komende twaalf maanden overspoeld worden met speculatie. In de Formule 1 is dat niet anders en in afwachting van de snelste overstap naar het volgende seizoen tot nu toe, zijn in de aanloop naar het seizoen van 2021 misschien wel de meeste intriges ooit ‘verpakt’ in de wereld van de Formule 1. Terwijl Lewis Hamilton zich waarschijnlijk naar onsterfelijkheid zal rijden, aldus Givemesport.com, verwelkomt de paddock weer zijn bekende en zelfs familiale gezichten. Dus, met iets meer dan twee maanden verwijderd van de eerste ronde, kunnen we ons afvragen wat er zich allemaal afspeelt aan de horizon van het F1-seizoen 2021

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS