Formule 1

F1: "Moeilijk te zeggen, want de auto van Red Bull en Mercedes is duidelijk beter"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 juli 2021 15:07 • Print artikel

Volgens McLaren-teambaas Andreas Seidl is het 'niet onrealistisch' dat Lando Norris derde blijft in het rijdersklassement, gezien de vorm van de Brit en het prestatieniveau van de auto van het team.

Lando Norris McLaren F1


Norris is momenteel de enige coureur op de grid die dit seizoen in elke race een top-tien-finish heeft behaald, een indrukwekkende prestatie die de McLaren-rijder tot nu toe aan 113 punten in het kampioenschap heeft geholpen, een totaal dat alleen wordt overtroffen door Max Verstappen en Lewis Hamilton.

Maar Mercedes' Valtteri Bottas en Red Bulls Sergio Pérez - in theorie gewapend met snellere auto's - staan respectievelijk vijf en negen punten achter de jonge Brit. "Of het een realistisch doel is, is moeilijk te zeggen, want de auto van Red Bull en Mercedes is duidelijk een betere auto", zei Seidl over de vraag of Norris zijn twee tegenstanders kan afhouden en dit seizoen op het rijderspodium kan eindigen.

"Valtteri en Checo hebben dit jaar en ook in het verleden een aantal geweldige races laten zien wat ze kunnen. Dus uiteraard dankzij de sterke prestaties van Lando samen met het team en de competitieve auto die we dit jaar hebben, zijn we er na 10 races in geslaagd om op P3 te staan. Het is dus niet onrealistisch om daar te blijven."

"Laten we kijken wat we in de tweede helft van het seizoen kunnen doen. We moeten ook eerlijk zijn, de ene keer gaat er iets mis aan de kant van Red Bull of aan de kant van Mercedes, want puur op prestaties zijn we niet in een positie om ze te verslaan."

Ondanks de prestatievoorsprong van Mercedes en Red Bull, kan McLaren door zijn sterke prestaties profiteren van elke misstap van de koplopers in de F1. "Natuurlijk staan we 's ochtends op omdat we races willen winnen, dat lukt op dit moment nog niet, door onze eigen schuld, dus we proberen betere races te rijden qua strategie, of door beter uit de problemen blijven dan de anderen of dankzij geluk van tijd tot tijd", aldus de Duitser. "En dit alles bij elkaar heeft ons in de positie gebracht waarin we ons nu bevinden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS