Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Extra sportief succes American Festival Nascar op Circuit Zolder

Uitgegeven door Pascal Wekema • 13 oktober 2021 07:29 • Print artikel

Het American Festival op Circuit Zolder is een sportief en extra sportief succes geworden. Een prachtige herfstzon, veel volk en heerlijk bevochten wedstrijden in de diverse raceklassen. Het Belcar Endurance Championship kent zijn laatste winnaars en uiteraard de kampioenen van dit seizoen 2021 en in de EuroNASCAR Pro ging de zege naar de regerende kampioen Alon Day, kersvers winnaar ook van de 24 uur van Zolder. De man uit Israël haalde het voor de Belg Marc Goossens.

American Festival Nascar Zolder
Veel schitterende wagens in de paddock, heel wat mensen rond het circuit en spannende races: het waren dé ingrediënten bij uitstek voor een zeer mooi autosportweekend op Circuit Zolder. Bovendien heeft de autosport ook een groot hart, getuige de 26 Jaguar F-Type die van Lommel naar Circuit Zolder afzakten voor een rondje op het circuit met in elke passagierszetel een kind met brandwonden. Onder meer ‘peter’ Marc Goossens maakte deze prachtige dag voor de kinderen en hun familie mede mogelijk.

Sportief vocht de man uit Geel 30 minuten lang voor een plek op het podium van de EuroNASCAR Pro. In de CAAL Racing Ford Mustang moest hij enkel de drievoudige kampioen Alon Day voorlaten en hij hield na een schitterend gevecht de Fransman en gewezen kampioen Lucas Lasserre achter zich. Stienes Longin had wat pech in de ‘eerste linkse’ en moest zich na zijn zege gisteren tevreden stellen met een zevende stek in de Camaro van het Limburgse PK Carsport.

Marc Goossens: “Uiteraard ben ik tevreden met mijn dubbel podium hier voor de eigen supporters en sponsors op Circuit Zolder. Ik heb er hard voor moeten vechten, maar dit maakt ook dat ik mijn positie in het kampioenschap weer verbeter. Ik heb enorm genoten van dit weekend, een echt mooi weekend voor de autosport.”

In EuroNASCAR 2 was de overwinning voor de Tsjech Martin Doubek. Het podium ging verder naar Vladimiros Tziortzis en Melvin De Groot.

Koen de Wit doet het solo in Belcar

Het Belcar Endurance Championship was aan zijn slotakkoord toe, met een race over 180 minuten… die Koen de Wit in de McDonald’s Racing by Comtoyou Norma M20FC na drie uur solorijden zegevierend afsloot. Het was een verdiende revanche voor het verlies tijdens de 24 uur van Zolder en de pech die het team dit seizoen kende. De kersverse kampioenen van PK Carsport werden met Hans Thiers en Jeffrey van Hooydonk tweede in de slotrace, voor GHK Racing by T2 met het trio Gepts- Verheyen-Decurtins, beide ook met Norma.

In GT was de zege voor vader en zijn zonen Redant, uiteraard in de RedAnt Porsche 992 GT3 Cup. De plaatsen twee en drie waren respectievelijk voor Q1 Trackracing by EMG met Lauryssen-Van Lagen en de VR Racing by Qvick Motorsport Marc Car V8, met de twee ‘Tommen’, Tom Boonen en Tom van Rompuy achter het stuur. Noteren we nog de zege in de klasse voor de toerwagens voor de Duitse Pricon Racing BMW M3, voor de RedAnt Racing Porsche Cayman (Wils-De Breucker-Heyninck) in GTB en Race Projects Abarth (Bozo-Museur) in de klasse TB.

In de Belcar Historic Cup ging de zege naar de BMW M3 van Van Rompuy-Qvick, voor de Porsche 964 van Moortgat. Fred Krab werd dan weer derde in zijn BMW M3.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS