Formule 1

Ex-teamgenoot Max Verstappen: "Ik was één van de slechtst voorbereide coureurs ooit in de F1"

Uitgegeven door Bart • 25 januari 2022 11:28

Na een afwezigheid van één seizoen keert Alex Albon dit jaar bij Williams terug in de Formule 1. De Britse Thai is nu beter voorbereid dan tijdens de wintertest in aanloop naar het F1-seizoen 2019, zo geeft hij aan in de podcast van het Duitse Motorsport Magazin.

Alex Albon


Albon streed in 2018 in de Formule 2 tegen onder meer George Russell en Lando Norris. Waar beide Britten al hadden getekend voor een Formule 1-stoeltje, zou Albon naar de Formule E gaan. Aan het einde van dat seizoen wilde Toro Rosso met hem in zee, maar op dat moment had Albon nog geen meter in een F1-auto gereden.

"Het werd echt een last minute deal", zo kijkt Albon terug op die tijd. "Ik wil niet te veel op de details ingaan, maar ik had al getekend voor het Formule E-team van Nissan. Dat maakte het allemaal niet makkelijk, maar ik wilde natuurlijk graag naar de Formule 1. Dat wil iedereen op die leeftijd. Uiteindelijk zijn we er met zijn alleen uitgekomen."

Daarna ging het allemaal heel snel voor Albon. "Ik maakte geen deel uit van een opleidingsprogramma en was daar op dat moment ook nooit voor benaderd. Heel plotseling veranderde alles en niet veel later was ik Formule 1-coureur."

"Ik was één van de slechtst voorbereide coureurs ooit in de Formule 1. Iedereen had wel een testdag in een F1-auto achter de rug, maar ik niet. Tijdens de wintertest in Barcelona reed ik mijn eerste meters in een Formule 1-auto. Meteen in mijn eerste rondje, in bocht 4, spinde ik al. Ik dacht echt 'Oh my God, waar ben ik aan begonnen'?"

Het eerste seizoen verliep zeker niet slecht voor Albon. Halverwege het jaar werd hij gepromoveerd van Toro Rosso naar Red Bull, waar hij teamgenoot van Max Verstappen werd. In 2021 stond hij een jaar aan de zijlijn, maar als reserve- en simulatorcoureur was hij van waarde voor de wereldtitel van de Nederlander.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS