Formule 1

Ex-teambaas van zowel Verstappen én Hamilton: "Max en Lewis hebben er een geweldige show van gemaakt"

Uitgegeven door Bart • 17 januari 2022 07:50 • Print artikel

Max Verstappen en Lewis Hamilton vochten in 2021 tot het allerlaatste moment om de wereldtitel. De coureur van Red Bull wist met een ultieme inhaalactie in de laatste ronde de wereldtitel te veroveren. Beide coureurs zijn begonnen in de kart en zowel Verstappen als Hamilton hebben voor CRG gereden. Hun teambaas was Giancarlo Tinini. De Italiaan heeft meer dan andere jaren genoten van de strijd in de Formule 1.

Max Verstappen Giancarlo Tinini


Verstappen won in 2013 voor CRG de wereldtitel en Tinini heeft de strijd in de F1 met bovengemiddelde belangstelling gevolgd. "Zowel Max als Lewis heeft voor ons geracet en ik heb met beiden een goede relatie en goede herinneringen", aldus Tinini. "Ze hebben er een geweldige show van gemaakt en hun enorme talent laten zien, net zoals ze dat in de kartsport hebben gedaan."

Max Verstappen WSK

"Max heeft van 2010 tot en met 2013 voor ons gereden en alles gewonnen. Hij werd Europees en wereldkampioen. Max reisde al met ons mee vanaf het moment dat vader Jos hem zijn eerste CRG 'Puffo' heeft gegeven toen hij 4 jaar oud was. Na de Mini-klassen maakte hij in 2010 zijn debuut voor ons in de KF3. Hij heeft alles gewonnen, maar bovenal hard aan zijn kwaliteiten gewerkt. Aan zijn controle, zijn vastberadenheid... Daarmee maakt hij ook in de Formule 1 het verschil. In die tijd bij CRG heeft Jos een hele belangrijke rol gespeeld. Hij was er altijd en was een buitengewone monteur en coach."

Bekijk HIER het hele interview met CRG-baas Giancarlo Tinini.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS